Nyheter
Åpen Artikkel
Hemmelig vei inn til Google Music i norsk Android Market
3

Hemmelig vei inn til Google Music i norsk Android Market

av Ørjan H Vøllestad19/02/2012

Google Music ble vist frem på Google I/O sommeren 2010 og siden har det kommet Desktop versjon og Android app. Musikker ligger i skyen og er en mulig iTune/Spotify konkurrent. Det er blitt tilgjengelig veldig mange titler i Google Music og den er offisielt ute av beta.

Ikke tilgjengelig i Norge riktig ennå

Det er lenge siden dette ble tilgjengelig i USA, men hva med Norge? Etter hva jeg har lest er det ingen planlagt dato for dette. Vi vet ennå ikke når det blir tilgjengelig i Norge og når vi kan begynne å kjøpe/laste ned musikk i Android Marked.

Jeg var i Houston like før jul i jobb-ærend og når jeg på amerikansk IP-adresse koblet meg opp til Android Market, ble Video og Musikk tilgjengelig som egne seksjoner i Android Market. Jeg fikk på en måte ett innblikk i det som kommer også hit senere.

Hemmelig vei inn til Google Music

Men nylig kjøpte jeg en app i Android Market og i bunnen av kvitteringen som kom til gmail-adressen min, var en reklame-/markedsførings-lenke mot Google Music. Jeg trykte av nyskjerrighet på lenken og vips var jeg inne i Music seksjonen i min norske Android Market. Jeg bladde litt fram og tilbake, fulgte lenker hit og dit, men hvis jeg gikk tilbake til hovedbildet fant jeg ikke tilbake dit. Ikonet på bæreposen som er kjennetegnet på Android Market ble orange når jeg var inne på denne seksjonen.

Jeg prøvde både på nettbrettet og på telefonen og begge steder fikk jeg bladd i Music-seksjonen til Android Market.

Dette sier meg at Google har enten noe på planen for norske brukere, eller så har det vært tilgjengelig hele tiden, men bare ikke lenket opp fra forsiden. Det er desverre ikke mulig å kjøpe eller laste ned, da kommer en beskjed om at dette ikke er tilgjengelig i dette landet (som vist på siste bildet over), men jeg kan forhåndslytte på sanger, dele og merke som +1 på det jeg vil (også vist på bilder over).

Her er en video som vi har sett før, men som var synlig inne på Music-seksjonen i Market for mobile enheter.

Ikke tilgjengelig i en vanlig nettleser

Prøver jeg å gå til adressen fra e-post-kvitteringen i en vanlig nettleser på en PC, får jeg bare følgende feilbeskjed:

Prøv selv ved å klikke deg inn fra en mobil enhet her eller scan QR-koden under.

[yeblonqrcode size=»150″ url=»https://market.android.com/details?id=music_series_overview_theme_2011_10_29″ class=»» style=»»]

Er det noen andre som har oppdaget dette tidligere og kanskje lyktes i å kjøpe/bruke Google Music i Norge?

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

3 Kommentarer

Skriv kommentar