Nyheter
Åpen Artikkel
Her er den første Facebook-telefonen
7

Her er den første Facebook-telefonen

av Lasse Gullvåg Sætre10/02/2011

Facebook-gründer Mark Zuckerberg fortalte i et intervju tilbake i august at selskapet sammen med partnere ville lansere egne telefoner. Det forholdsvis ukjente(edit; Firmaet er ukjent på det norske markedet, og deler av europa, men ganske store i andre deler av Europa), britiske selskapet INQ er den første leverandøren av hva som ser ut til å bli flere Facebook-telefoner. Vi tar en nærmere titt.

Bygget på Android

Telefonen vil hete INQ Cloud Touch, og den ser ut som en hvit iPhone. Under det litt uorginale ytre finner vi Android, sammen med en del egen programvare for Facebook. Om det er en stor widget eller faktisk en egen launcher er jeg litt usikker på, men i alle tilfeller får du rask tilgang til People, Events, Notifications og Places.

Mye fin Facebook-programvare

INQ har lagt til en del programvare som gjør det enklere og bedre å bruke Facebook. Både kalender, kontakter, chat og mer skal være spesialdesignet for å gi deg en topp Facebook-opplevelse. Ennå har vi ikke nok informasjon til å kunne bedømme hvorvidt det i virkeligheten gir deg noen ny funksjonalitet eller ikke.

Spotify som musikkspiller

Spotify kommer installert med telefonen, og tar over for den vanlige musikkspilleren som ligger i Android. Det er vel dette som gjør clouden i Cloud Touch, og dette er en utvikling vi liker godt. Spotify finnes ikke i USA, så INQ sikter seg altså inn på det europeiske markedet. Vi er spent på om den kommer hit til lands også.

INQ prøver å nå tenåringer med begrensede budsjetter, og kilden antar at telefonen vil koste rundt $250 ved lansering. Dette kan bli en god telefon for dem, men spørsmålet er om disse funksjonene er nok til å konkurrere mot blant annet hva vi tror er HTCs Wildfire 2, og telefonene fra de andre leverandørene som er spådd å levere en skare av lavprismodeller med Android i løpet av året. Men det er alltid gøy med nykommere.

Litt om INQ

INQ er et stort firma på de Britiske øyer og Irland, de har også et ganske stort marked i Sør-Europa, noe som gjør at vi Nordmenn gjerne ikke hører så mye om INQ, og kan få en følelse av at det er et lite firma. Dette er ikke første gang INQ lager en telefon i samarbeid med et selskap, det er business-modellen til INQ og de fleste telefonene deres er mobiler med integrert skype.

Facebook-telefonen er den første smarttelefonen fra selskapet, og også første touch-telefonen fra selskapet

Kilde: TechCrunch

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Lasse Gullvåg Sætre

Lasse var en av to grunnleggere av Droidnytt og var med frem til slutten av 2012

7 Kommentarer

Skriv kommentar