Nyheter
Åpen Artikkel
GUIDE: Honeycomb SDK til din datamaskin
6

GUIDE: Honeycomb SDK til din datamaskin

av Oskar G. Paulsrud28/01/2011

Jeg hadde litt problemer med installering av Honeycomb til min SDK og i artikkelen Android 3.0 Honeycomb preview lovte undertegnede å skrive en guide for oppsett av Android 3.0 SDK med en gang jeg fikk det til. Jeg greide å få det til, og her er det en liten guide sammensatt med bilder. Jeg gjorde dette på mac, men fra tidligere erfaringer er SDK’en lik for både Windows og Mac og Linux.

Nedlastning

Det første du må gjøre er å laste ned SDK fra Android Developers, og følge instruksjonene der. Det er ganske rett frem, men ettersom hvilket opperativsystem du bruker kan det være at du må laste ned et Java-tillegg for å kunne bruke emulatoren.

Honeycomb nedlasning

Når du har lasta ned Java-tillegget kan du begynne å leke deg. Gå inn i mappen som du har lasta ned, åpne tools og dobbeltklikk på android.

Da kommer du til dette vinduet:

Herfra trykker du på Available packages og oppdaterer alt, restarter, gjenta dette to ganger ettersom det kan være at du ikke får alle Honeycomb-pakkene med en gang

Oppsett

Når alt er lastet ned kan du gå til Virtual Devices og trykke New. Da kommer dette vinduet opp:

Velg Android Honeycomb Preview fra rullgardinmenyen, for deretter å legge til alle maskinvarespesifikasjonene. Dette er ikke ett must, men bedre å legge til alt enn å mangle noe vesentlig.

Nå kan du trykke Create ADV og gå inn til Virtual Devices. Da skal du se at den nye emulatoren er der.

Når du åpner den vil du få opp denne meldingen:

Jeg anbefaller disse innstillingene overfor på en 13” maskin, ettersom man ikke får sett hele emulatoren hvis man lar den stå på default. Dette vinduet vil du få opp hver gang du åpner emulatoren, så hvis du velger en for stor eller liten skjerm så er det bare å avslutte og starte på nytt.

Starte emulatoren

Første oppstart av emulatoren tar en stund, og tålmodighet er noe man må venne seg til med en gang, det er tydelig at dette bare er en forhåndsvisning.

Når du får åpnet emulatoren er den i 90 graders rotasjon. For å endre på dette gå inn i Innstillinger –> Skjerm og til Auto rotate screen. Trykk ctrl + F12, fjern merkingen av Auto rotate, og trykk ctrl + F12 igjen.

Gratulerer du har nå Android 3.0 på din maskin.

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Oskar G. Paulsrud

Norsk Android-entusiast og fotograf. Redaktør på Drodidnytt.no men driver også på som freelance-journalist. I tilleg for en ekstrem interesse for mobiltelefoner er jeg også Formel1 fan og elsker den gode gamle papiravisa.

6 Kommentarer

Skriv kommentar