Nyheter
Åpen Artikkel
Hvilke norske banker har android-app?
16

Hvilke norske banker har android-app?

av Ørjan H Vøllestad08/03/2011

Jeg har gravd meg gjennom Android Market og funnet fram mange norske banker som tilbyr støtte for Android-brukere. Enten gjennom en applikasjon eller en mobilvennlig webside. Jeg har spurt meg selv hva en forventer av en slik app og hva jeg kunne tenkt meg.

Hvordan er den perfekte Bank-app?

Den svenske versjonen av Skandiabanken er veldig god. Den norske er derimot litt manglende.

Hva slags egenskaper burde en bankapplikasjon ha? Noen funksjoner er et minstekrav, mens andre er finetilleggsverktøy.

Elementære funksjoner:
 • Mobilbank, herunder (Betale regninger, Overføre penger mellom kontoer og Sjekke saldo)
 • Sperre kort
 • Kontakte banken
Utover dette er det greit om det finnes ekstra funksjoner, slik som:
 • Dele utgifter og utlegg med andre
 • Kart med filialer nær deg
 • Skann og lagre kvitteringer
 • Forskjellige kalkulatorer som valutakalkulator, sparekalkulator og lånekalkulator
 • Aksjekurser fra Oslo Børs
 • Siste nytt fra banken

– Hvilke andre funksjoner hadde vært bra å ha i en bank-app? Svar i kommentarfeltet nedenfor.

Alle barna hadde en app…

Nordea sin android-app

Mange banker hadde utviklet en applikasjon for oss Android brukere, men ikke alle var like gode. Nå har jeg ikke kunne prøvd ut alle ettersom jeg ikke har konto i alle disse bankene, og har måtte stole på skjermbilder og hvilke funksjoner som er beskrevet på Market-siden til applikasjonen.

Postbankens planer for fremtiden

Jeg tok kontakt med Postbanken og spurte om deres planer for en slik applikasjon og her er hva Rizwan Hameed i Kundeservice svarte:

Postbanken er en del av DnB NOR og det vil ikke bli utviklet egne applikasjoner for denne merkevaren da vi jobber mot en felles plattform/nettbank. Når denne konverteringen er ferdig vil nåværende postbank kunder automatisk kunne benytte seg av applikasjoner for Andriod, Iphone og Ipad som tilbys av DnB NOR.

Coop satser mobilt

En app fra Coop hadde vært kult, jeg lurer ofte på min saldostatus og kunne tenkt meg å overføre pengene ut fra Coop-kontoen og inn i en annen bank for å bruke pengene på andre ting. Jeg tok kontakt med Coop og spurte om blant annet deres planer for mobil satsing og at jeg så for meg at en app for Android kunne ha følgende tjenester: Sjekke saldo, Overføre penger til annen konto, Se siste Coop tilbud, Finne nærmeste Coop-butikker, SMS-tjenester og lignende.

John Moltubakk, E-kanalansvarlig i Coop

John Moltubakk, E-kanalansvarlig i Coop Marked kunne si noe om deres mobilsatsing, blant annet:

Vi anser mobil som en svært spennende kommunikasjonskanal mot våre medlemmer og har begynt å ta i bruk kanalen, uten at vi foreløpig har gjort så veldig mye.  I utgangspunktet ser vi for oss at mange av de samme tjenestene skal være tilgjengelig både på coop.no og i mobilen. Vi åpnet i oktober i fjor for innskudd/uttak og overføring av penger fra din Coop-konto med bruk av BankID på coop.no. Vi jobber også for at dette skal være mulig i mobilen på sikt. Vi gjorde en test (via sms) i januar til drøyt 200.000 medlemmer hvor medlemmene kunne gå inn på en mobil internett side og sjekke beløp som ble overført til Coop-kontoen. Denne tjeneste videreutvikles slik at medlemmene skal kunne sjekke saldo via mobilen.

Vi har laget et par applikasjoner (kundeavis app og middagstips app), foreløpig kun for Apple plattform, men både Android og Windows versjon er planlagt og Android versjonen kommer innom noen uker. Appen vil være i kontinuerlig utvikling og tjenestene du lister opp er naturlige tjenester vi jobber med på coop.no og som sagt over, vil også være ting vi ønsker å tilby i mobile plattformer.

Gjensidige gir etter for presset

Pål Rune Eklo, Informasjons-rådgiver i Gjensidige

Gjensidige hadde ingenting i Android Market og burde etter min mening få ut en kombinert bank-/forsikringsapp. Jeg stilte Gjensidige det samme spørsmålet som jeg stilte Postbanken (se lengre opp) og Pål Rune Eklo, Informasjonsrådgiver i Gjensidige svarte:

Vi har fått mange henvendelser på vår Facebookside og Twitter-konto om det samme som du spør om. Derfor har vi nå valgt, etter stort etterspørsel fra våre kunder, å sette i gang utviklingen av en Gjensidige Android-app.

Androidversjonen vil ha de samme funksjonene som iPhone-appen som det nylig ble sluppet en ny versjon av.

Mobilsiden innbakt i app

Skandiabanken har rett og slett jukset litt ved å bake inn sin mobile utgave i en app. Dette minner om når norske medier kom med iPad apps som bare var en pdf versjon innbakt i en app. For dårlig. Det som er litt snodig er at Skandiabanken i Sverige har en bedre app og da kan en spørre seg hvorfor ikke Norge kunne låne kildekoden til å lage en tilsvarende app? Fokus i Danmark har tilsvarende app for Danmark og Norge. Hvis de kan gjøre det, kan Skandiabanken også.

DnB Nor

Den største norske banken har ikke glemt Android, men de gjør det samme litt skitne trikset som Skandiabanken. Selve bankdelene av applikasjonen er kun nettsider,  her er det meste av nettbankfunksjonaliteten man kan ønske seg, men vi opplevde det likevel som en lite optimal løsning. Landskapsmodus fungerte ikke hos oss, og hvis man trykker «tilbake»-knappen på telefonen i stedet for den inne på DnB Nor-siden blir man sendt til innloggingsvinduet igjen. Til tross for dette har applikasjonen de fleste av funksjonene jeg beskrev over, men problemet er heller at den gjør kjerneoppgaven sin, mobilbanken, lite elegant.

Jeg tok også kontakt med Santander, men de har ikke kommet med noen kommentarer.

Bank Har app Androidkrav Pris Sist oppdatert
Skandiabanken Ja 1.6 Gratis desember 14, 2010
DnB NOR Ja 2.1 Gratis februar 11, 2011
SpareBank1 Ja 1.6 Gratis februar 13, 2011
Fokus Ja 1.6 Gratis desember 21, 2010
Nordea Ja 2.0 Gratis januar 31, 2011
BN Bank Ja 1.6 Gratis november 24, 2010
Etne Sparebank Ja 1.6 Gratis desember 22, 2010
Sparebanken Sogn og Fjordane Ja 2.1 Gratis januar 17, 2011
Bien Sparebank Ja 1.6 Gratis februar 7, 2011
Larvikbanken Ja 1.6 Gratis mars 1, 2011
Skudenes & Aakra Sparebank Ja 1.6 Gratis desember 22, 2010
Gjensidige Nei
Coop Nei
Postbanken Nei
Santander Consumer Bank Nei

Klikk på navnet i listen under for å komme til Android Market-siden for den enkelte banken.

Andre gode relaterte økonomi apps

 • SMSBanking er en app som lar deg koble via SMS mot en rekke banker.
 • Har ikke banken din innbakt valutakalkulator i appen, kan du bruke Currency Converter.
 • Handler du mye på nett og bruker PayPal mye, fins det en app for det.
 • Et program som muligens bare kan brukes i Sverige, DroidGiro, skanner giro og bruker OCR teknologi og en Chrome utvidelse for å automatisk fylle inn KID og kontonummer når du betaler i nettbank.

Hvem liker du best? Kom med innspill i kommentarfeltet under. Er det banker som er utelatt eller noe vi har bomma på?

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

16 Kommentarer
 • 08/03/2011 at 12:58

  Ser allerede at Norwegian har Banknorwegian, https://www.banknorwegian.no, men ingen android-app.

 • 08/03/2011 at 14:22

  Veldig bra jobba. Stå på!
  Det virker som mange bedrifter ikke helt skjønner at det fins Android brukere.
  Apple har fått altfor mye gratis oppmerksomhet som har gitt bedrifter ett trangsynt syn.
  Bra noen tar tak i de rette folkene og får dem på rett spor.

  Oslo Ski VM hadde kun ett Epple App og sa til folket at de ikke kunne lage Android app på grunn av økonomiske grunner. Dette går jeg ikke med på og det må vært kun med prioritering å gjøre.
  Appet var veldig enkelt og så ut som de hadde brukt html menyer med info. De kunne også tatt med reklame og tjent penger.

 • 08/03/2011 at 17:42

  Problemet med DnBNor er at den er laget for iPhone. Det holder ikke :(

 • 08/03/2011 at 19:37

  Problemet med DnBNor sin app er at den tilsynelatende er laget med App Inventor og bruker BMP filer for grafikk. Fatter ikke hvorfor den er større i filstørrelse enn noen apps jeg har installert.

 • Ya
  09/03/2011 at 07:47

  yA vil også komme med en android app før sommeren. Besøk https://ya.no

 • 09/03/2011 at 10:14

  Skandiabanken svarer på Twitter: «Vi jobber med videreutvikling av appene våre og håper det ikke er så lenge til vi kommer med en fullverdig app.» http://twitter.com/#!/Skandiabanken/status/45423743094366208

  • 14/03/2011 at 13:35

   På e-post svarer Skandiabanken følgende:

   Hei,

   Det stemmer at Sverige har en fullverdig applikasjon som fungerer bra. Desverre er deres applikasjon koblet direkte til deres svenske kredittkortleverandør.

   Det at vi bruker forskjellige baksystemer i Norge enn i Sverige, så betyr at denne rett og slett ikke vil virke i Norge.

   Vi skal se nøyere på denne koblingen fremover, men vi kommer ikke til å være i stand til å levere tilsvarende funksjonalitet på en stund.

   Vennlig hilsen
   Stein Zahl-Pettersen | Kontaktsenteret | Skandiabanken | Norge

 • Ståle L. Hansen
  09/03/2011 at 12:27

  «Skann og les KID».
  Fokus har denne funksjonen.

 • 10/03/2011 at 21:22

  Jeg har Nordea som bank, men bruker SMSBanking. Som nevnt så bruker SMSBanking SMS koder for transaksjoner eller saldoforespørsler.

  Hos Nordea så registrerer man mobilnummeret på nettbanken (med BankId kode) og da slipper jeg å bruke BankId for hver SMS kommando.
  Med Nordea appen så må jeg først ha wifi, så må man bruke BankId for å koble seg til banken, kun for å gjøre en enkel overføring.

  Derfor bruker jeg SMSBanking. Enkelt å greit å sjekke saldo eller overføre mellom egne eller til andre kontoer. Prisen for hver SMS er verdt det med tanke på hvor kjapt og enkelt det er.

 • 22/07/2011 at 07:12

  Helgeland Sparebanke har dere ikke tatt med:S

 • Anonym
  25/07/2011 at 07:55

  Selv meget fornøyd med Nordea sin app. Dog jeg syntes at remember my account er litt og ta i da dette er en mobilenhet blir den stjålet kan det bli missbrukt.

Skriv kommentar