Nyheter
Åpen Artikkel
Intel ønsker fotfeste der ARM regjerer
2

Intel ønsker fotfeste der ARM regjerer

av Ørjan H Vøllestad14/09/2011

Paul Otellini, President og CEO hos Intel vil at alle smart-telefoner skal kjøre x86-brikkesett i framtiden, noe som er helt forståelig. De vil vel ikke bare lage prosessorer for pc-er og lignende, så nå har Google og Intel blitt partnere og jobber samme for å gjøre Android mer Intel vennlig, som naturlig blir et steg i riktig retning. Android skal kunne kjøres på x86 maskinvare og det kan bli spennende å følge med på.

Intel har tidligere portet Android til Atom serien

Atom brikkesett

Intel meldte for over ett år siden at de hadde portet Android til sin prosessorserie Atom. Disse er vanlig å finne i netbooks på grunn av sitt lave strømforbruk. Dette ble annonsert på en utviklerkonferanse i Beijing i 2010, og selskapet fortalte også at de ville med dette at Atom skulle bli den mest populære plattformen for smarttelefoner.

Android har blitt portert til x86 før det også, da blant annet av Acer, men dette markerte et stort steg i en ny retning for operativsystemet som originalt ble laget for ARM-plattformer.

Paul Otellini, President og CEO hos Intel

Intel og Google skal gjøre Android x86-vennlig

Nå gjør altså Intel et nytt forsøk og denne gangen med med Google som samarbeidspartner. Atom er også en x86 prosessor, men dette blir nok på nye prosessortyper. Paul Otellini nevner Haswell og leser vi litt på de er det en annen serie enn Atom. Intel brikker har vært til nå mer batterislukende enn ARM, det er derfor du finner ARM i de aller fleste smart-telefonene idag. Haswell er ment for det som heter ultrabooks og er tynne tablet-lignende pc-er.

Det kan bety at du lettere kan legge inn Android på vanlige maskiner eller kjøre det virtuelt, men det kan også bety at det kan bli lettere å legge inn hva som helst på telefonene, dersom de  i framtiden kjører Intel brikkesett, for eksempel linux…og alle sa Amen.

Prøv Android på Intel plattformen idag

At Android skal kjøre på Intel maskinvare gjelder framtidige Android-versjoner, men ønsker du å kjøre Android på pc-en din for eksempel allerede i dag kan du lese artikkelen vår om hvordan installere Android på pc-en din. Android x86 er et prosjekt som lar deg kjøre Android på Intel brikkesett. Hva om Google hadde en lunsj med disse folkene, de vil nok helt sikkert være med på dette leken. Her er skjermvideo vi lagde som viser hvordan du på under fem minutter kan installere Honeycomb på en pc.

Kilde: techworld.com.au

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

2 Kommentarer
  • patchie
    14/09/2011 at 17:48

    jeg liker ikke Intel, de er den store stygge ulven i prosessor markedet. Skulle heller ønske Google samarbeidet med AMD eventuelt.

  • hoyd
    14/09/2011 at 19:15

    @patchie forklar, hvorfor er intel den store stygge ulven?

Skriv kommentar