Nyheter
Åpen Artikkel
Jakt etter geocacher med Android
2

Jakt etter geocacher med Android

av Ørjan H Vøllestad28/07/2011

Hva er geocaching? Geocaching er en utendørs skattejakt, et slags spill. Spillerne prøver å finne skjulte beholdere, kalt geocacher, med GPS-aktiverte enheter og deretter dele sine erfaringer på nettsiden til beholderen.

Det kan best forklares med denne videoen fra Groundspeak.

Denne videoen forklarer hvem Groundspeak Inc er.

Utrolig rask voksende lek

Uten å ha sjekket dette veldig grundig opp er historien til Geocaching kort fortalt, at det amerikanske forsvaret for ti år tilbake gjorde Global Positioning System (GPS) med nøyaktighet på opptil meteren en offentlighet. Før det var offentlige GPS langt fra så nøyaktig. For å prøve dette ut, gjemte en av de en beholder og noterte koordinatene. Koordinatene ble sendt til en annen som skulle med den nye offentlige GPS-teknologien finne denne beholderen. Noe han/hun gjorde. Det samme året ble det lagt ut beholdere verden rundt og året etter i Norge, i Bergen som første sted. Dette er ti år siden og idag finnes det millioner av geocacher og folk som leter etter de. Uansett hvor du drar i verden, vil du kunne lete etter slike bokser. Geocaching.com er nettstedet hvor geocachene blir publisert, der kan du også kjøpe utstyr som beholdere av alle slag.

Mange byer har mange geocacher, som Oslo her

Jeg har selv lagt ut noen få geocacher, én som er blitt spesielt populær i Tromsø. En kamerat på Snap TV i Tromsø introduserte meg for denne hobbyen og jeg kan trygt si at jeg ble frelst. Senest idag morges på tur til jobb fant jeg en cache som heter «Søm«. Det var en litt spesiell type geocache og det finnes mange forskjellige varianter. Dette overlater jeg til deg å lese mer om på geocaching.com.

Applikasjoner for Android

c:geo er nok den mest brukte geocaching-applikasjonen for Android, og i tillegg er den gratis. Groundspeak Inc har en offisiell app som koster litt over 50kr. Jeg har ikke prøvd denne, men den virker stødig og god. c:geo er nylig blitt åpnet opp som fri programvare og ligger ute på Android Market som en ny app, en såkalt fork. Dette er er en god nyhet, for nå har en rekke andre utviklere tatt over utviklingen. Nye krefter slipper til og kan videreutvikle en allerede glimrende app. Mye er allerede blitt fikset, men det blir også oppdaget nye feiler underveis. De ønsker tilbakemelding og hjelp og slik kan også du bidra hvis du har evnene eller interessen. Hvis du ønsker det, kan du installere siste bygde utvikler-versjon ved å installere nightly build, men denne er ikke forventet å være stabil.

Geo Hunter er et annet alternativ og er også fri programvare. Et tredje alternativ er GeoBeagle som har sin styrke i at du kan laste inn ferdige filer som inneholder mange geocacher og på den måten slippe å bruke internett fra telefonen. Her følger en liten video om GeoBeagle.

Det finnes også et fjerde initativ, fra Garmin som produserer GPS enheter, men denne applikasjonen er ikke så mye brukt ennå, i alle fall i Norge. Litt av årsaken er at de bygger opp en egen database over geocacher, opencaching.com. Applikasjonen heter også OpenCaching.

Er du en geocacher? Har du andre favorittapps eller bruker du rene GPS-enheter som de fra Garmin til å jakte ned geocacher? 

 

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

2 Kommentarer
  • packman
    04/08/2011 at 01:39

    Blenintrodusert for dette fornet par måneder sida… og nå er jeg hekta :-) virkelig en artig hobby detta :-)

Skriv kommentar