Nyheter
Åpen Artikkel
Kildekoden til Android kjerna blir snart forent med den offisielle Linux kjerna
1

Kildekoden til Android kjerna blir snart forent med den offisielle Linux kjerna

av Ørjan H Vøllestad09/02/2012

Googles Android er en forgreining av Linux kjerna, en såkalt fork. Linux kjerna er lisensert etter GPLv2 – som betyr at du har lov til å kopiere kildekoden og lage egen varianter av koden, så fremst du fortsetter å gi ut kildekoden og legger ved endringene du eventuelt har gjort.

Har blitt utviklet i to retninger

Linus Torvalds

Google begynte å utvikle på Android kjerna, men ga aldri tilbake endringene de gjorde slik at det kunne blitt med i den offisielle linux kjerna.

Det er utviklerne hos Google som visstnok har vært i undertall og hatt en arbeidsmengden så stor, at samarbeidet som burde vært gjort med utviklerne av Linux-kjerna (det arbeidet Linus Torvalds er leder for) ikke har funnet sted.

Google har gjort en masse endringer og forbedringer i linux kjerna, men dette er ikke gjenspeilet tilbake i hovedutviklingen av Linux. Selv om utviklingen går i to retninger, er Linus trygg på at innen fem år er utviklingen av Android og Linux slått sammen til én.

Fusjon av Android kjerna og Linux kjerna

Greg Kroah-Hartman

Greg Kroah-Hartman

Muktware, et linux og åpen kildekode blad intervjuet nylig Greg Kroah-Hartman som tilhører en anerkjent gruppe av utviklere som opprettholder Linux på kjernenivå. Han har nylig sluttet hos SUSE og sluttet seg til Linux Foundation. Muktware spurte blant annet om status på sammensmelting av Android kjerna og den offisielle Linux kjerna. Hvor langt prosessen er kommet ved å forene disse to. Greg svarer følgende (beholdt på engelsk):

[quote]The code is almost all there already. The 3.3 kernel release will let you boot an Android userspace with no modifications, but not very good power management. The 3.4 kernel release will hopefully have the power management hooks that Android needs in it, along with a few other minor missing infrastructure pieces that didn’t make it into the 3.3 kernel release.[/quote]

Når Android blir en del av offisiell Linux

Ifølge Greg ser det nå ut til at du i neste versjon av linux, versjon 3.3, kan kjøre Android virtuelt direkte i Linux, mens fra versjon 3.4 er kildekoden fra Android forent med den offisielle Linux kildekoden.

Konkret hva det fører til vil si at endringene Google har tilført linux kjerna kan bli en del av den offisielle linux kjerna for videre utvikling og bruk av andre enn bare Google selv. I tillegg vil det bety at kildekoden som brukes i Android vil kunne bli fikset og forbedret av Linux-fellesskapet

Kilder: www.muktware.comen.wikipedia.org og www.linuxfoundation.org

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

Kommentarer

Skriv kommentar