Nyheter
Åpen Artikkel
Konsept-Android med 3 skjermer
1

Konsept-Android med 3 skjermer

av Lasse Gullvåg Sætre11/03/2011

Med fare for å banne i kirka kommer jeg med følgende påstand: Alle smarttelefoner der ute har gørr kjedelig design. iPhone, Android eller Windows Phone, samtlige er klosser med en skjerm og et par volumknapper på. Kriteriene for hvor godt designet er ligger i hvorvidt den passer i lomma eller ikke knuser hvis man mister den i gulvet. Med Galaxy S prøvde ikke Samsung en gang å lage sin egen vri på kloss/skjerm-paradigmet, følelsen vat at de bare tok plantegningene til iPhone 3Gs og la inn ny maskinvare.

Planene for design er altså ikke veldig ambisiøse, og det kan virke som om det er blitt standard praksis hos produsentene å gi større budsjett til det tekniske enn det estetiske. Men hvordan hadde utviklingen sett ut hvis man hadde latt designerne utfolde seg fritt? Den danske designstudenten Kristian Ulrich Larsen ved Kolding School of Design viser fram hva han hadde gjort hvis han var sjef.

Ikke én, men tre skjermer

Telefonene brukes ikke lenger kun som kommunikasjonsverktøy, men også mer og mer til de tingene vi vanligvis ville brukt laptopen til. Et av problemene ved dette, resonnerer Larsen, er at skjermplassen langt i fra er stor nok til gjøre disse oppgavene godt. Løsningen hans er å legge til flere skjermer. Og resultat ser nydelig ut.

Flip Phone – den ekte Optimus-telefonen

En av sidene har de vanlige knappene; tilbake, hjem, meny og søk, mens det ved enden av telefonen er en LED-stripe som ikke gjør annet enn å skifte farger og se stilig ut. De buede AMOLED-skjermene er dekket av ripesikkert Gorilla Glass, og de tre delene henger trygt sammen i en brynjeaktig stålkonstruksjon. I ordentlig Transformer-stil kan den ene skjermen kan legges ned i «hvile-posisjon» og så dyttes bakover for å avdekke et QWERTY-tastatur, rett under et lite kamera. Se videoen under for å få et skikkelig inntrykk.

Kun konsept

Dessverre er Flip Phone ikke annet enn drømmer, så vidt vi vet. Men det er gøy å drømme, og forhåpentligvis vil HTC eller andre ansette dette åpenbare talentet. Vi har skrevet om Mozilla sin konsept-Android tidligere, og synes du fantasifostre er artige kan du ta turen innom denne bloggen som er dedikert til slike.

Kilde: IDKul

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Lasse Gullvåg Sætre

Lasse var en av to grunnleggere av Droidnytt og var med frem til slutten av 2012

1 Kommentarer

Skriv kommentar