Nyheter
Åpen Artikkel
Legenden er tilbake
0

Legenden er tilbake

av Niklas Nygaard28/02/2017

For de som opplevde mobil-eraen på slutten av nittitallet, undertegnede inkludert, så vet man at det var en tid hvor mobiltelefonene hadde flere dagers batteritid. Og de kunne overleve omtrent alt. Blant disse så var det et merke som lå nesten alene på toppen og som hviskes om den dag i dag. Jeg snakker selvfølgelig om Nokia.

HMD Global, som nå eier Nokia, bringer navnet tilbake i munnen på neste generasjons mobilbrukere med en helt ny serie av smart-telefoner, som skal dekke alles behov og lommebok, sies det i deres pressmelding

Den nye Nokia-serien innholder:

Nokia 6

Dette er Nokias nye toppmodell med blant annet heltstøpt metallramme, 5.5 tommers skjerm i Corning Gorilla Glass og kjører ren Android Nougat og Google applikasjoner. Den inneholder et kamera med 16 MP og et frontkamera med 8 MP. Telefonen kommer i 5 farger: Matte Black, Silver, Tempered Blue, Copper og en Limited Edition Arte Black. Nokia 6 er forventet å koste rundt kr. 3000,-

 

 

 

 

Nokia 5

Denne blir lansert som telefonen for alle. En telefon i middelklassen, men som har teknologi og finesser som en high-end telefon. Nokia 5 er noe mindre enn sin storebror med 5.2 tommers skjerm og har et litt svakere kamera med kun 13MP. Men skal derimot ta, ifølge HMD Global, gode bilder i mørke settinger også.

Når det gjelder design, så ser Nokia 5 ut som bør, skal den klare seg mot sine konkurrenter i denne klassen. Skjermen strekker seg bedre ut på denne, enn på flaggskipet Nokia 6. Du kan få tak i denne i fire farge også: Matte Black, Silver, Tempered Blue og Copper. Også denne kjører rent Google innmat og installert med seneste Android.

Pris i butikk, ca kr 2000,-

Nokia 3

Dette er «billig»-telefonen i serien med enkle specs både på skjerm og kamera. Men samtidig så ser den ikke så enkel ut på utsiden som den er på innsiden. Du får den i helstøpt metallramme i fargene Silver White, Matte Black, Tempered Blue og Copper White. Telefonen har en 5 tommers skjerm i samme Corning Gorilla Glass som de andre familiemedlemmene. I første øyekast en verdig konkurrent i under 2000-kroners-klassen for deg som ikke krever mye av sin telefon.

Nye Nokia 3310

Sist, men definitivt ikke minst. Det som fikk mest oppmerksomhet blant de nye lanseringene til Nokia, var relanseringen av en av de mest solgte telefonene deres, Nokia 3310.

Den kommer nå i ny og smartere drakt. Men har beholdt sitt ikoniske runde design, batteriets levetid og selvfølgelig spillet Snake. Men dette er ikke telefonen for deg som lever via 4g og nett, for her kan du kun ringe og sende sms via 2g nettverk. Men med en taletid på 22 timer og en standby-tid på over én måned, så dekker nok dette behovet for mange. For de fleste så dekker nok denne kanskje mest et nostalgisk behov og har en retro-side over seg lik ny NES fra Nintendo, som gjør at denne kan gjøre det bra. Fåes i 4 flotte farger: Warm Red og Yellow, begge med gloss finish, og Dark Blue og Grey, begge med en matt finish.
Prisen for nye Nokia 3310 vil ligge på rundt 500 kroner.


Responsen var vært enorm for Nokias nye lansering og det sees veldig fram i mot å se de tilbake i markedet igjen. Hvordan de slår an blant beinharde forbrukere gjenstår å se. Vi venter i spenning for litt hands on tester. Og ikke minst for hva mer som kommer på WMC17

0%
0%
100%
0%
0%
Om Forfatteren
Niklas Nygaard

Er en 30 år gammel tech og «duppeditt»-fantast med en ekstra stor lidenskap for Android. Liker å kunne vite det som er å vite om det og samtidig kunne dele det med alle andre. Gjøre andre like frelst som meg er viktig.

Kommentarer

Skriv kommentar