Nyheter
Åpen Artikkel
Linus Torvalds om Android utviklingen
0

Linus Torvalds om Android utviklingen

av Ørjan H Vøllestad29/08/2011

ZDNet skriver: Googles Android er en forgreining av Linux kjerna, en såkalt fork. Linux kjerna er lisensert etter GPLv2 som betyr at du har lov til å kopiere kildekoden og lage egen varianter av koden, så fremst du fortsetter å gi ut kildekoden og legger ved endringene du eventuelt har gjort.

Android går egne veier

Men sannheten bak utviklingen av Android er ikke helt slik. Det er visstnok så få utviklere og arbeidsmengden så stor, at samarbeidet som burde vært gjort med utviklerne av Linux-kjerna (arbeidet Linus Torvalds er leder for) ikke har funnet sted. Google har gjort en masse endringer og forbedringer i linux kjerna, men dette er ikke gjenspeilet tilbake i hovedutviklingen av Linux.  Nå skal det sies at Linus ikke ville ha med drivere for Android i Linux kjerna i 2009, men det betyr ikke at de er i krig mot hverandre.

Linus Torvalds

Ikke et problem

Linus sier at dette ikke er et problem for Linux og at han ikke er bekymret i det hele tatt. Selv om utviklingen går i to retninger, er Linus trygg på at innen fem år er utviklingen av Android og Linux slått sammen til én.

“I’m not at all afraid of forks… ~ Linus Torvalds»

I det lange løp er han sikker på at det arbeidet som blir lagt ned i Android kommer Linux-kjerna til gode. Om det er bra eller dårlig at det vil ta lang tid kan diskuteres.

Kilde: www.zdnet.com

 

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter