Annet
Åpen Artikkel
Mål dårlig ånde, alkoholnivå, været og fettprosenten med telefonen
0

Mål dårlig ånde, alkoholnivå, været og fettprosenten med telefonen

av Ørjan H Vøllestad06/03/2012

e24.no har en sak om et japansk selskap, NTT DoCoMo som har noen deskler som måler diverse ting med sensorer. Dette er noen oppfinnelser som ble vist fram på MWC2012 i Barcelona nylig.

[box_light]Fakta: NTT DoCoMo er et japansk, tidligere statseid teleselskap som er største teleoperatør i Japan, med hovedkvarter i Tokyo. Det er et av Asias største mobilselskaper med 51 millioner mobilkunder i Japan, dvs 55% markedsandel. NTT DoCoMo er en teknologisk pioner innen mobilkommunikasjon.[/box_light]

E24 skrev at den kanskje nyttigste varianten er dekselet som analyserer ånden din. Her puster du inn i en sensor i fem sekunder, så kan telefonen fortelle deg om du burde pusse tennene. Dette dekselet registrerer for øvrig også alkoholnivåer som kanskje er enda mer nyttig for noen.

Sensorer som kommuniserer med en app

Det NTT DoCoMo viste fram på MWC2012 var noen deksler med sensorer som kobles sammen med Android-telefoner og kommuniserer med en app som installeres på telefonen. De er ikke lagt ut på Google Play ennå, men japanerne er optimistiske og kunne fortelle E24 at konseptet skal videreutvikles litt til først.

Det er imidlertid ikke helt ny teknologi. For fem år siden i Barcelona, på samme messa, viste selskapet fram denne mobile teknolgien da også, men ikke koblet sammen med Android-telefoner. I oktober 2011 ble denne teknologien dog vist fram på en teknologimesse i Japan som heter TokyoTek. Se videoer under fra MWC2007 og TokyeTek.

Kilde: e24.no og no.wikipedia.org

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

Kommentarer

Skriv kommentar