Nyheter
Åpen Artikkel
NAUG er en nyoppstartet Android brukergruppe i Norge
4

NAUG er en nyoppstartet Android brukergruppe i Norge

av Ørjan H Vøllestad31/05/2012

Norwegian Android User Group (NAUG) er en ganske nyoppstartet brukergruppe med fokus på Android. Mandag 4. juni arrangerer de deres aller første møte. Vi har pratet med Martin Mikkelborg Syvertsen som er med i NAUG og fått vite mer om dette.

Faglige sammenkomster og utveksling av kunnskap

Gruppen er stiftet av tidligere ansatte i Apps AS og nåværende utviklere hos Zedge Europe AS i Trondheim. Zedge står bak den populære Zedge appen på Android market med over 30 millioner nedlastninger. Zedge er regnet som en topputvikler i Google Play.

Målet med NAUG er å ha sosiale og faglige sammenkomster for å snakke om Android utvikling og utveksle kunnskap. De har foreløpig bare en avdeling og den er lokalisert i Trondheim.

Brukergrupper som dette har eksistert i lang tid, og en ganske kjent gruppe i Norge er NUUG. Det er Norwegian Unix User Group som har sitt fokuseområde på Unix (Linux, Android, og beslektede unix varianter som OpenBSD, FreeBSD osv) Felles for disse gruppene er at de er et sosialt møtested for utviklere, brukere, ingeniører, administratorer som liker å utveksle kunnskap og prate nerd.

En ting som Linux brukergrupper har hatt suksess med er såkalte installfester. Hvis NAUG tenker å kjøre slike «installfester» på sine samlinger eller som egne treff i framtiden, ville det vært et fint sted å dra for å få hjelp til å laste inn en ny ROM på Android-telefonen din.

Første samlingen handler om «lagring»

Tema for første meetupen er lagring og det vil bli to presentasjoner om følgende tema:
 • Eric fra Zedge skal snakke om ContentProviders i Android. Hvordan de fungerer, brukes og sine erfaringer med dem.
 • Martin fra Acando, tidligere Apps AS, skal snakke om biblioteket ORMLite. Hva det  er, hvordan det brukes og hans erfaringer med dette ORM biblioteket.

Meetupen blir holdt hos Acando AS i Trondheim som er et IT-konsulentselskap. Arrangementet er gratis og Acando stiller med pizza (dette er helt vanlig på user group meetups om du kjenner de fra før). Om du ønsker å delta så meld deg på på nettsidene deres: www.naug.no og du kan lese mer om meetupen her:

Ønsker du å delta på dette aller første Android brukergruppe-møtet, oppfordrer de til å svare på Google Docs skjemaet med «ja» dersom du ønsker pizza, slik at de kan bestille riktig antall på forhånd.

Dette er veldig spennende for utviklingsmiljøet i Norge. Hvis du er i Trondheim på Mandag, anbefaler jeg deg å ta turen innom dette historiske møtet.

Det er også verdt å nevnet at Droidnytt arrangerer en Android BBQ i Oslo, detaljer vil komme så fort de er på plass

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

4 Kommentarer
 • Christian Rammstein Whitehead
  31/05/2012 at 21:45

  Hvorfor har de ikke facebook page?

 • ericnordvik
  01/06/2012 at 09:19

  Foreløpig har vi ikke det, men vi vurderer behovet for det etterhvert. Siden vi er nyoppstartet er det ikke alt som er på plass ennå.

 • ericnordvik
  01/06/2012 at 09:25

  Foreløpig har vi ikke det, men vi vurderer behovet for det etterhvert. Siden vi er nyoppstartet er det ikke alt som er på plass ennå.

 • ericnordvik
  01/06/2012 at 09:25

  Foreløpig har vi ikke facebookside, men vi vurderer behovet for det etterhvert. Siden vi er nyoppstartet er det ikke alt som er på plass ennå.

Skriv kommentar