Enheter
Åpen Artikkel
Nikons Android-drevne kamera
2

Nikons Android-drevne kamera

av Niklas Nygaard27/08/2012

Bilder nå om dagen blir som regel tatt med vår mobil, ikke minst fordi den er alltid med oss men selvfølgelig fordi kvaliteten er på et rimelig høyt nivå på bildene som blir tatt. En annen ting er det at man lett kan dele bilder med på alle sine sosiale medier via WIFI. Ikke minst at man har bilderedigeringprogram lett tilgjengelig via sine respektive app-butikker som Google Play. Dette har Nikon forstått og gjør nå kanskje et genistrek med sin nye Nikon S800c….

…for den kjører Android

Det betyr at du kan gjøre alt du kan med din telefon, ja foruten å ringe da. Men alle apper som ikke krever nyere system enn Gingebreand (Android 2.3), kan du laste ned til ditt kamera. Noe som igjen betyr at bildene du tar på telefonen kan lastes rett inn på Facebook, Instagram eller andre sosiale medier. Dette er kanskje ikke så revolusjonerende, men andre ting du kan gjøre er for eksempel å chatte med dine Facebook-venner, se på filmer på Youtube eller kanskje oppdatere kalenderen din. Kameraet er også utstyrt med GPS så du kan Geotagge dine bilder.

Kamera-spesifikasjoner

Selve kameraet har 16 megapixler med en bakbelyst CMOS bildebrikke noe som gjør at du kan ta fantastiske bilder, også i mørke omgivelser. Den er også utstyrt med Nikon VR-teknologi med optisk bildestabilisator som tar skarpe bilder selv om du er skjelven på hånda. Med får du også 10x zoom fra 25 til 250mm så selv på langt avstand kan ting fanges i beste kvalitet.
Nikon S800c er en såkalt hybridmodell, så du kan også ta opp filmer i Full HD kvalitet og med full stereo-lyd. Dette kan du laste direkte opp til for eksempel Youtube eller Vimeo.

Skjerm

Selve skjermen er en trykkfølsom skjerm i motsetning til kapasitiv skjerm som er mest vanlig på telefoner nå. Men det er en OLED skjerm på 3,5 tommer og 819 000 punkter.

Dato og pris

Nikons Androide kamera kommer i norske butikker den 27. og kommer til å ligge på rundt 3390 kroner og du får den i både svart og hvit.

Kilde: nikonrumours.com

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Niklas Nygaard

Er en 30 år gammel tech og «duppeditt»-fantast med en ekstra stor lidenskap for Android. Liker å kunne vite det som er å vite om det og samtidig kunne dele det med alle andre. Gjøre andre like frelst som meg er viktig.

2 Kommentarer

Skriv kommentar