Nyheter
Åpen Artikkel
Norsk Donorapp ute nå
6

Norsk Donorapp ute nå

av Lasse Gullvåg Sætre18/01/2011

I samarbeid med Apphuset kunne «Stiftelsen Organdonasjon» i går melde at de har lansert sin nye app for Android og iPhone. «Donorkortet» skal gjøre det enklere for flere å vise at de er positive til organdonasjon.

Desverre ser det ut som vi Android-brukere har blitt litt snytt. iPhone-versjonen av appen er nemlig veldig kjekk. På et digital donorkort som kun ligger på telefonen din skriver du inn navn og nummer på pårørende. Deretter sender den SMS og informerer dem, for å så å gi deg mulighet til å sette «kortet» som lockscreen-bakgrunn. Men dette er altså kun på iPhone, vi Android-brukere blir bedt om å legge en snarvei til applikasjonen på hjemmeskjermen. Dette er kanskje litt uheldig i en slik situasjon hvor det kan være nødvendig for noen å finne kortet ditt. Jeg vet ikke hvordan deres hjemmeskjermer ser ut, men min er i alle fall veldig perfekt ordnet for meg, men rotete for andre. Vi håper at Apphuset retter opp dette i en kommende versjon, men vi greier ikke finne noe informasjon om det.

Vanskelig for en lege å finne, i hvert fall om du har passordbeskyttelse.

Jeg opplevde også et par bugs da jeg testet den på min Desire Z. Den var i tvunget landskapsmodus, altså at du må vri på telefonen for å skrive inn i den, og som pedant klager jeg også på at «tabbing» ikke fungerer riktig mellom de forskjellige feltene.

Men litt småplukk til tross, det viktigste her er at denne applikasjonen får mange av oss til å vurdere organdonasjon, og gir oss liten grunn til å la være å vise at vi er positive til det. I tillegg til å generere donorkortet ditt, har applikasjonen en 10-punkts FAQ om organdonasjon, kombinert med SMS-utsendelsen som gjør at du får diskutert temaet neste gang du møter dine pårørende. På sikt vil dette kunne redde mange liv.

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Lasse Gullvåg Sætre

Lasse var en av to grunnleggere av Droidnytt og var med frem til slutten av 2012

6 Kommentarer

Skriv kommentar