Nyheter
Åpen Artikkel
Nyhetsbrev IFA 2013
0

Nyhetsbrev IFA 2013

av Oskar G. Paulsrud07/09/2013

[Oslo, 6. sept 2013] Droidnytt fikk desverre ikke anledningen til å reise til Berlin i år heller, vi er underbemannet og trenger skribenter, er du interesert send en mail til ogp@droidnytt.no. Men det stopper oss ikke i å oppsummere alle nyhetene fra IFA 2013. Sony, Samsung, HTC og LG har alle kommet med nyheter.

 

HTC tjuvstartet IFA-messen ved å lansere fem nye produkter.

HTC Desire 601, HTC Desire 300, HTC BoomBass, og HTC One og HTC One mini i en ny farge.

Desire 601 og 300 er ikke lansert i Norden, men nøkkelord for Desire 601 er mellommarkedet. dette er n telefon som er billig og laget i polycarbonat samme som blandt annet Nokias telefoner er laget i, Fronten ser veldig lik ut som HTC One og har blandt annet BoomSound, og mesteparten av det samme sofwaret som HTC One har

 

Desire601300

Desire 300 er en budsjetttelefon for førstegangs-smarttelefonbrukere. ikke noe interesante funksjoner og vil nok ligge på en svært lav pris. Disse to telefonene er ikke lansert i Norden, derfår går vi ikke dypere inn på dem

HTC Lanserte også ett nytt tilbehør som heter BoomBass. Dette er en Bluethoot subwoofer for HTC One. Den er for å berike lydbildet enda bedre, og gir fyldigere lydbilde. BoomBass virker som det perfekte tilbehøret til en audiofil som allerede har HTC One. HTC BoomBass kommer til Norge i fjerde kvartal

 

BoomBass2_1

HTC One i Vivid Blue er det siste som HTC også kom med. Den kritikerroste telefonen kommer i sin 4 farge. En Sterk lekker lys blå farge. HTC driver sakte å innfører farger til android-telefonen sine og dette med godt hell. Kan dette utfordre Windows Phones brede fargespekter? Får endelig Android litt bredere spekter? HTC skal ihvertfall få all ros de kan få for å fornye og gi flere muligheter til telefonene sine. HTC One og One Mini kommer med denne fargen i fjerde kvartal, perfekt til julehandelen

ONEblue

 

HTC er ikke stjerna i showet på IFA, Sony har slått alle sine konkurenter når det kommer til spesifikasjoner med sin nye Sony Xperia Z1. Sony har laget sin nye Z1 med samme designspråk som den originale Z. Telefonen er nå skåret ut av aliminium og, men har fortsatt glasspanelene som binder rundt hele telefonen. Den er litt større enn Xperia Z, men har ikke noe større skjerm. Grunnen til dette er at Sony har satt inn samme bildebrikke i kameraet som de har i sine digitale kamerar. Med andre ord, Xperia Z1 har fokusert på bildebrikken og laget et mobilkamera som er tilsvarende et vanlig digitalkamera!

SonyZ1

– Xperia Z1 har like bra kamerateknologi som et digitalt kompaktkamera. For første gang kan du ta gode bilder i mørke med høy oppløsning, med en telefon. Dette har markedet etterspurt siden det første mobilkameraet ble introdusert, sier Erik Sandsmark, National Account Manager for Sony Mobile Communications Norge

Sony har ikke stoppet der når det kommer til å gi telefonen mye kraft, de har også stappet inn den største prosessoren noen produsent har stappet inn i en telefon noen sinne. En 2.2 GHz firekjerners prosessor laget av Qualcom, og hvordan har Sony Planlagt å holde dette kjørende lenge? Et 3000 mAh batteri skal gjøre at batteritiden ikke blir komprimert.

 

[toggle title=»Nøkkelspesifikasjoner» state=»close» ]

 Sony’s “G Lens”: A lens with F2.0 and wide angle 27mm as well as 3x clear image zoom.

 BIONZ for mobile: Image processing engine with the algorithm from Sony’s leading digital compact cameras. It ensures pictures have less noise, fast auto-focus as well as high stable images for video shooting, preventing shots from being blurred.

 1/2.3-type Exmor RS for mobile CMOS image sensor with 20.7MP: high sensitivity sensor capturing huge amounts of detail for sharp, crisp images, even in low-light conditions.

 Dust and water-resistant (IP55 & IP58), with acclaimed OmniBalance design featuring durable tempered glass and solid one-piece aluminium frame

 Qualcomm Snapdragon™800 quad-core 2.2 Ghz processor, 3000 mAh battery, 4G LTE

 Xperia Camera Applications such as Social live which broadcast to Facebook. More applications will be available to download from Sony Select.

 Memory: RAM 2 GB, Flash memory up to 16 GB, Expansion slot microSD™ card, up to 64 GB.

 Available in black, white and purple colour variants[/toggle]

Samsung var heller ikke forsiktig med lanseringene på IFA. Samsung Lanserte to produkter, Galaxy Note 3 og Glalaxy Gear.

Begrenset Smartklokke

Samsung lanserte en heftig smartklokke med kamera, microfon, høyttaler og pent design, men ett stort problem. Galaxy Gear kan kun kobles opp med samsungs telefoner. Dette gjør at de begrenser markedet sist svært mye. Jeg har selv en Sony Smartwatch, som jeg bruker svært ofte, selvom jeg hopper fra telefon til telefon går det helt fint, og klokka fungerer bra sammen med blandt annet Nexus 4. Samsung går glipp av en stor gruppe kunder når de sperrer smartklokka si for bruk med andre enheter. Klokka de har lansert er laget til å kjøre sømmløst med Samsung S Voice og man kan til og med bruke den til å svare på telefoner, noe jeg tror vil se litt dumt ut, men morsomt å gi oss muligheten. Kameraet er 1,9 Megapixel i oppløsning, og filmer i full HD.

Gear kommer i seks forskjellige farger og kommer i salg fra den 25. september til den stive prisen 2 600 kroner, er dette nok til å konkurere med Sony Smartwatch 2 får vi vente å se.

 

갤럭시기어_1

Ny Note

Samsung slo derimot på en litt større tromme med Galaxy Note 3. Dette er en stor forbedring i design fra alle tidligere Galaxy-enheter.

Galaxy Note 3 har et bakdeksel som ser ut og føles ut som det er laget av skinn. telefonen er mindre runde kanter og er derfor litt mindre i størrelse en forgjengerene. Den er tynnere, lettere og har et større batteri enn tidligere enheter. og med et 13 megapixel kamera er den en fin telefon forde som ser etter en ny stor telefon.

 

033

Telefonen kommer i butikkene den 25. Septembeer til 6000 kroner

[toggle title=»Fakta Galaxy Note 3″ state=»close» ]Fakta: Galaxy Note 3 har en LTE 2.3 GHz Quad-Core prosessor. 5.7 tommer (144.3mm) full-HD Super AMOLED- skjerm (1920 x 1080). 32/64 GB brukerminne+microSD (opp til 64GB). Android 4.3 (Jelly Bean). Kamera med 13 megapiksler, BSI Sensor, autofokus kamera med Smart Stabilization, LED Flash(High CRI), og Zero Shutter Lag. Galaxy Note 3 er 151.2 x 79.2 x 8.3mm og veier 168g. Standard batteri, Li-ion 3,200 mAh.[/toggle]

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Oskar G. Paulsrud

Norsk Android-entusiast og fotograf. Redaktør på Drodidnytt.no men driver også på som freelance-journalist. I tilleg for en ekstrem interesse for mobiltelefoner er jeg også Formel1 fan og elsker den gode gamle papiravisa.

Kommentarer

Skriv kommentar