Nyheter
Åpen Artikkel
Nyhetsoppsummering uke 32, 2013
0

Nyhetsoppsummering uke 32, 2013

av Oskar G. Paulsrud10/08/2013

Vi skal begynne med en fast spalte som kommer hver fredag eller lørdag med oppsamling av alle de viktigste nyhetene hver uke. Kom gjerne med kommentarer om dere liker denne formen for artikkel, og om dere vil ha den som et eventuellt nyhetsbrev.

HTC

Denne uken har det blitt lansert to telefoner, HTC startet dagen den 7. August, ved å lansere HTC Desire 500, en telefon som vil være HTCs mellomklasse-mobil. Telefonen er ifølge HTCs Peter Frølund, Direktør i HTC Norde, perfekt til folk på farta. Telefonen har en firekjernes 1.2 GHz prosessor (Snapdragon 200) og et 8 megapixel kamera. Uifra spesifikasjonene virker det som en telefon perfekt for den gjennomsnittlige brukeren som ikke vil bruke for mye penger på en god telefon. Designet likner svært mye på den originale Desire. Vi får vente å se om dette blir en telefon som slår ann i budsjettklassene.


[toggle title=»Spesifikasjoner» state=»close» ]• Prosessor: Qualcomm® SnapdragonTM 200, 1.2GHz, quad-core

• Skjerm: 4.3 Tommer, WVGA
•Minnekapasitet:: 4 GB, Kan utvides med minnekort opptill 64GB
• Kamera: 8 MP Autofokus, Front: 1,6 MP
• Batteri: 18oo mAh
• Mål: 131.8 x 66.9 x 9.9mm
• Farger: En farge: Hvit med turkise detaljer[/toggle]

Life’s God

LG fulgte opp samme dagen ved å lansere LG G2. LG har endret fokuset på maskinvare og laget en telefon nesten uten kanter på sidene. Dette har de klart ved å flytte alle knappene til under kameraet, såkalt ”Rear Key”. Et interesant designvalg. Grunnen til at de har gjort dette er for å gjøre telefonen mer brukervennlig. Gjennom å se på ulike testgrupper har de funnet ut at det er mye lettere for en forbruker å ha knappene på baksiden hvor pekefingeren allerede er enn å ha den på kantene som gjør at det kan være kronglete med en-hånds-opperasjoner. Hvor godt dette fungerer er et godt spørsmål og om man oftere kommer til å trykke på knappene mens telefonen er i lomma kan man jo også spøøre seg. Vi får vente å se til vi får anmeldt enheten.

Ellers er LG G2 svært lik Samsung Galaxy S4. LG har samme bredde som S4, men skjermen er alikvel mye større. LG har klart å stappe inn en 5,2 tommers FullHD-skjerm. Måten de har klart å sette inn en så stor skjerm er ved å fjerne den sorte kanten ved sidene og flytte knappen fra siden til baksiden. Dette gjør at man ikke trenger å ha noen andre komponenter enn skjermen på siden, og kanten kan være så tynn at den bare holder skjermen på plass.

LG har valgt å legge til egent grafisk minne, med andre ord alle grafiske prosesser bruker eget RAM. Noe som gjør at telefonen i teorien vil gå svært mye raskere. I tillegg har de klart å stappe i et 3000mAh batteri så du går ikke tom med det første.

[toggle title=»Spesifikasjoner» state=»close» ]• Processor: 2.26GHz Quad-Core Qualcomm® SnapdragonTM 800 Processor
• Skjerm: 5.2-tommer Full HD IPS (1080 x 1920 piksler / 423 ppi)
• Minnekapasitet: 32GB / 16GB
RAM: 2GB LPDDR3 800MHz
• Kamera: Bak 13.0MP med OIS / Front 2.1MP
• Batteri: 3,000mAh
• Mål: 138.5 x 70.9 x 8.9mm
• Farger: Svart / hvit[/toggle]

ZTE

ZTE avsluttet uka med å sende ut en pressemelding om hvordan mobilmarkedet ser ut i dag. De kunne fortelle oss at de nå er verdens fjerde største mobilprodusent. Med hele 11,5 milloner enhetter levert i Q2 har de en økning på 79% sammenliknet med samme periode i fjor. De takker sin Galaxy Note konkurent ZTE Grand for denne posisjonen. Med denne veksten legger ZTE om strategien sin med fokus på 4G(LTE), high-end-produkter og telefoner basert på Intel og Firefox OS. ZTE har vokst enormt siden de startet med smartelefoner i 2011, men om størrelsen som fjerde største produsent passer med det norske markedet er nok diskutabelt. Kanskje ZTE kommer til å satse mer på det vestlige markedet i årene fremover, bare fremtiden vil vise det.

Noe vi glemte? Send in tips eller avsnitt til ogp@droidnytt.no så legger vi det med.

Kilder: Pressemelding HTC, Pressemelding og Livestream LG, Pressemelding ZTE

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Oskar G. Paulsrud

Norsk Android-entusiast og fotograf. Redaktør på Drodidnytt.no men driver også på som freelance-journalist. I tilleg for en ekstrem interesse for mobiltelefoner er jeg også Formel1 fan og elsker den gode gamle papiravisa.

Kommentarer

Skriv kommentar