Nyheter
Åpen Artikkel
OMG! Ubuntu! app er blitt åpen kildekode
0

OMG! Ubuntu! app er blitt åpen kildekode

av Ørjan H Vøllestad22/08/2011

OMG! Ubuntu! er et av de mest populære nettstedede for nyheter som har med Ubuntu å gjøre. De har fått en god brukermasse og for en tid tilbake lanserte de en egen Android-applikasjonen som lot deg lese artikler og kommentarene fra nettstedet.

 skriver den gangen:

«Applikasjonen falt i smak hos oss. På en enkel og grei måte får du tilgang til artiklene, og har også muligheten til å dele inn i kategorier. Slik får du kun opp de artiklene som du synes er spennende. Inne i artiklene vises både Youtube-videoer og andre Flash-elementer, og i tillegg kommer Disq.us-kommentarfeltet opp i sin helhet. Applikasjonen lar deg oppdatere nyhetslisten på en stilig dra oppover-måte, som vi kjenner igjen fra blant annet en del Twitter-applikasjoner.»

Nå har OMG! Ubuntu! teamet bestemt seg for å gjøre kildekoden til applikasjonen fritt tilgjengelig. Er du utålmodig kjør følgende kommando for å hente ned kildekoden til maskinen din:

# bzr branch lp:omgubuntuandroid

Det var Daniel Nadeau som bygde applikasjonen for OMG! Ubuntu! og den er temmelig pen, rask  og brukervennlig, aboslutt en app som vi her på Droidnytt kunne tatt innover oss. Vi har allerede en applikasjon, bygd med AppYet som tok omtrent fem minutter. Jeg tror denne applikasjonen hadde vært et digert steg framover, så enten tar du som leser ansvar og bygger om OMG! Ubuntu! appen eller så gjør jeg det.

Egenskaper i applikasjonen slik den er idag:

  • Les siste artikler fra OMG! Ubuntu!
  • Les kommentarer og post nye
  • Del artikler via Twitter, Facebook og andre
  • Bruk sveiping for å handle på artikler
  • Banner for å fremheve artikler
  • Lagre artikler på SD-kort for å lese når ikke tilkoblet nett
  • Filtrere artikler etter kategori
  • Dra ned artikkel-listen for å oppdatere
  • Justerbar font-størrelse

Ubuntu er verdens mest populære operativsystem, som er åpent og fritt, basert på Debian Linux og etablert av Mark Shuttleworth og Canonical i 2004. Det er en fullstendig erstatning for Microsoft Windows. Les mer på www.ubuntu.com.

PS! Jeg la nylig inn Ubuntu tema for AWD på telefonen min og er superfornøyd med det. Det kan vel ha med at jeg har vært tilhenger av Ubuntu  og linux i lange tider. 

Kilde: market.android.comwww.omgubuntu.co.uk og launchpad.net/omgubuntuandroid

 

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter