Nyheter
Åpen Artikkel
På oppløpsiden med Samsung, Motorola og HTC
0

På oppløpsiden med Samsung, Motorola og HTC

av Oddvar Tengesdal13/01/2012

Når vi nå går inn i 2012 kan det virke som smartelefon markedet er iferd med å snu.

Rask utvikling

Android som mobilplattform har blitt en stor suksess.  Helt siden Google kjøpte Android av Andy Rubin’s selskap i 2005 har selskapet kommet seg inn som et av de ledende operativsystemene på markedet idag. Markedsandelen til Android tilsvarer mer enn 50 % av verdens markedet, og har 700.000 aktiveringer kun i desember.

Android utvikler seg veldig raskt på grunn av det baserer seg på gratis, og åpen kildekode.  Det finnes flere som velger å roote telefonen, og laste inn custom rom. En av de mest kjente rom er CyanogenMod.

For de siste tre årene har Android opplevd en voldsom «gratis» vekst. Plattformen har vokst med få problemer underveis. Det har riktignok vært noen problemer, men dette har ikke hindret Android sin fremstormende triumfferd.

Inn i 2012

Mens vi nå beveger oss inn i 2012 kan det se ut som produsentene er i ferd med å ta igjen de andre, eller bli selv tatt igjen. Ser vi på de siste tallene fra Motorola, HTC og Samsung kan vi se et annet bilde. Istedenfor det vi tidligere har sett at det er plass nok for alle mobilprodusenter, kan det virke som dette er i ferd med å snu. Samsung leder med tre hestehoder foran Motorola, og HTC rett bak.

Fra oktober til desember for dette siste året har Samsung solgt 35 millioner smarttelefoner, og har dermed tatt en klar ledelse på verdensmarkedet.

Hva med konkurrentene?

Selv om disse tallene kun er spekulasjoner er Samsung klart ledende på å lage Android telefoner, og tar betydelige store markedsandeler fra de to andre ledende produsentene Motorola og HTC. De to sistnevnte annonserte at de hadde solgt for mindre enn de hadde budsjettert med i løpet av 2011. Htc har en salgsvolum på 10 millioner telefoner, og dermed godt ned i fra de 13,2 millionene de hadde året før.  Motorola har 10,5 millioner solgte telefoner, og har også hatt nedgang fra sist år da de lå på 11,6 millioner.

Når vi ser på denne utviklingen vil kampen ikke stå mellom Samsung og Motorola/HTC, men mellom Samsung og  Google. Som Erik Sherman observerer i hans CBS MoneyWatch artikkel; siden Samsung nå leverer ca 55% av alle Android telefoner, vil firmaet kunne klamre seg fast til Googles arm hvis denne utviklingen forsetter.

Fatale konsekvenser for noen

For Motorola og HTC vil dette få fatale konsekvenser. Samsung er i en sterk posisjon og kan muligens komme til å kreve penger penger fra Google basert på at Googles søketjeneste brukes på telefonene.

Vil Google la Samsung klamre seg mer og mer fast? Samsung har allerede vist tendenser til et samarbeid med Music Hub og iMessage competitor. Samsung viser dermed at de er en sikkelig slosskjempe som vil hindre Google til å få diktatur i Android-verden.

Kilde: www.guardian.co.uk

Vil vi få en konflikt mellom Samsung og Google, og i tilfelle hvordan ender denne? Post ditt synspunkt i kommentarfeltet.

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Oddvar Tengesdal

Oddvar er utdannet innenfor IT, og driver idag sitt eget konsulentselskap.
Han har jobber blant annet med drift, sikkerhet, og websider.
Oddvar er veldig interessert i sikkerhet også innenfor Android.

Kommentarer

Skriv kommentar