Nyheter
Åpen Artikkel
Saab bruker Android i fremtidige biler
7

Saab bruker Android i fremtidige biler

av Jarl G. Falkenborn03/03/2011

Saab introduserte nylig et IQon-system for sine biler som vil kjøre Android. Via en 8″ berøringsskjerm kan sjåføren eller passasjeren bla gjennom media og musikk lagret på enheten eller streame musikk, samt surfe på nettet. Med åpne APIer lar Saab utviklere lage programmer som gjør enda mer.

Spennende APIer

Med disse APIene får man tilgang til en rekke sensorer som sender over 500 forskjellige signaler knyttet til bilen. Disse omfatter alt fra gjeldende hastighet, plassering, kjøreretning, dreiemoment, inne- og utetemperatur, etc. Plattformen gjør det selv for direkte kommunikasjon med din Saab-forhandler for diagnostikk og vedlikehold samt utføre installasjon av software-basert oppgraderinger uten at du er på plass i verkstedet. Med de åpne APIene kan vi bare drømme oss om hva utviklere over verden kan utvikle for kule apps til våre biler. Nå må også selvfølgelig sikkerheten være på plass slik de ikke blir hacket.

Lanseringsdato er ikke kjent

Ingen ord foreløpig som bekrefter om vi kan få dette rootet eller om Cyanogen lanserer CyanogenMod8 til Saab. Selv om systemet ikke er tilgjengelig ennå, er IQon-systemet satt på prøve av Saab og vil bli demonstrert hjelp av Saab Phoenix konseptbil på Geneva Motor Show 2011. Snart kanskje vi også får spilt Angry Birds i bilene våre!

Kilde: Saab

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Jarl G. Falkenborn

Jarle var en av to grunnleggere av Droidnytt og var med å bygge siden frem til 2011

7 Kommentarer

Skriv kommentar