Nyheter
Åpen Artikkel
Samsung Galaxy S8 er her
0

Samsung Galaxy S8 er her

av Oskar G. Paulsrud29/03/2017

Endelig var det tid for lansering av Samsung Galaxy S8 i New York. Samsung har nok en gang sprengt grensene på design og kommet ut med en lekker ny mobiltelefon

I fjor prøvde LG seg på LG and friends. En modulær telefon med et økosystem rundt seg. Samsung prøver på dette bare uten modulsystemet. Samsung Galaxy S8 og S8+ kommer i to størrelseer, S8 med 5,8 tommer og S8+ med en 6,2 tommer stor skjerm. Designet er lekkert med en kantløs skjerm, og den koreanske produsenten har endelig fjernet maskinvaretastene, og flyttet fingeravtrykkleseren til baksiden der det før var pulsmåler. Nå er med andre ord alle de større produsentene enige med google om å bruke programvaretaster fremfor fysiske taster. Dette gjør også at skjermen kan bli større uten at telefonen blir det, og at man kan utnytte plassen når man konsumerer medier.

Så var det dette økosystemet da.

Samsung DeX er den koreanske produsentens svar til Microsofts Continuum system. Samsung DeX lar deg sette telefonen i en dockingstasjon, og koble telefonen opp til en skjerm, tastatur og mus. Siden S8-telefonene er basert på Android er det interesant å se hvordan Samsung har løst dette. Men det virker som hvis det skal fungere godt må appene tilpasses godt.

 

Bixby

Bixby er samsungs svar på Google Assistanse, Amazon Alexa og Apples Siri. Istedet for å si Hey Galaxy, som man måtte si til Samsungs gamle S-voice system sier man nå Bixby, etterfulgt av kommando. Bixby virker som en god versjon av Google Now, med en sentra skjerm med informasjon, men i tillegg til søk med tekst kan du nå også søke med bilder.

 

Droidnytt kommer med mer bilder og innhold snart

 

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Oskar G. Paulsrud

Norsk Android-entusiast og fotograf. Redaktør på Drodidnytt.no men driver også på som freelance-journalist. I tilleg for en ekstrem interesse for mobiltelefoner er jeg også Formel1 fan og elsker den gode gamle papiravisa.

Kommentarer

Skriv kommentar