Nyheter
Åpen Artikkel
Samsung: Her er Galaxy S 2 og Tab 10.1
12

Samsung: Her er Galaxy S 2 og Tab 10.1

av Lasse Gullvåg Sætre13/02/2011

Samsung sparker i gang sin tilstedeværelse på Mobile World Congress i Barcelona med å lansere Samsung Galaxy S 2. Arvtageren til en av de mest kjøpte Android-telefonene viser seg å virkelig være et monster som kan «alt». I tillegg til dette får vi se selskapets konkurrent til Motorolas Xoom og LGs Optimus Pad, Samsung Galaxy Tab 10.1.

Galaxy S 2

Presentert som verdens tynneste smarttelefon er Galaxy S 2 virkelig et monster. Med sine ynkelige 8.49 millimeter på det tykkeste er det utrolig at Samsung har greid å pakke inn både en Snapdragon-prosessor av den nye typen med 1GHz på to kjerner, 8 megapiksel kamera med mulighet til å ta opp i 1080p, SuperAMOLED-skjerm på hele 4.3 tommer, NFC (Near Field Communication) og et stort batteri med solide 1650 mAh.

Spesifikasjonslista slutter ikke her. Telefonen støtter nemlig det de norske nettverksoperatørene kaller 4G, HSPA+, med en teoretisk nedlastingshastighet på litt over 100 Mbps. Den har også installert den nyeste versjonen av Samsungs egne grensesnitt Touchwiz 4.0, som har mange nyheter, blant annet muligheten for å synke innhold fra PC til telefon over WiFi. I tillegg til hovedkameraet, finner vi et 2 megapiksels kamera i front.

Pris og lanseringsdato er fremdeles ukjent, men Samsung sier at telefonen vil være tilgjengelig på markedet så snart som denne måneden. Nøyktig hvilket marked Samsung her snakker om er vi usikre på, men Samsung har tidligere vist at de er flinke til å distribuere produktene sine raskt over flere markeder, og det bør altså ikke ta veldig mange ukene før vi ser den nye Galaxy S’en her i Norge også.

Galaxy Tab 10.1

På tross av at den forrige versjonen av Galaxy Tab kom med en versjon av Android som Google selv sa ikke var klart for nettfjøler, greide likevel Samsung å gjøre det til en suksess. Med Honeycomb (3.0) har Android endelig blitt klar for nettfjøler og Samsung skal selvfølgelig levere en Tab-oppfølger som virkelig viser hva de kan, spesielt nå som forholdene ligger til rette for det. Og heldigvis holder Samsung seg til å lage maskinvaren, og bekrefter at dette blir en Google Experience, altså uten TouchWiz.

Galaxy Tab 10.1 har, som navnet avslører, en skjerm på 10.1 tommer, som gjør den større enn dem opprinnelige med sine 7 tommer. Her i Droidnytt er vi ganske enig om at større alltid er bedre, og sammen med en NVIDIA Tegra 2-prosessor under skallet bør det være mer enn nok krefter til å drive godsakene. Samsung bruker LCD-teknologi for skjermen i stedet for Super AMOLED som i Galaxy S 2, men den har en oppløsning på hele 1280 x 800, så man kan vel tilgi dem likevel.

Den har samme sett med kameraer som Galaxy S 2, 8 megapiksler bak og 2 megapiksler foran. Samsung sier at nettfjøla blir lansert til våren, men nevner ikke pris.

Dessverre sa Samsung ingenting om OTA-oppdateringer som har glimret med sitt fravær på Samsungs Android-satsing, men likevel setter Samsung lista høyt for de andre selskapene som skal presentere produktene sine på Mobile World Congress, som fortsetter videre fram til torsdag denne uka. Vi gleder oss til å se dem prøve å følge dette, sannsynligvis blir det veldig mye spennende fremover, og vi dekker naturligvis det hele. Husk å følge oss på Twitter for å bli oppdatert når det kommer en ny artikkel.

Kilde: TalkAndroid, Engadget og Samsung

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Lasse Gullvåg Sætre

Lasse var en av to grunnleggere av Droidnytt og var med frem til slutten av 2012

12 Kommentarer
 • Jakob
  13/02/2011 at 21:54

  Må nok vurdere å skaffe meg en Galaxy S2 da, mtp. at den var utrolig pen og har noe av det beste som er å oppdrive av maskinvare! Eneste jeg er skeptisk til er TouchWiz. Har aldri prøvd Galaxy S skikkelig så jeg vet ikke om det er noe grensesnitt å samle på. Men kommer vel til å bli rooting og installering av custom ROM uansett, so who cares, right?

  • Rune
   14/02/2011 at 12:05

   Trenger ikke engang ‘rooting’ eller custom ROM for å velge bort TouchWiz og bruke en annen ‘launcher’. (så det er ikkeno å lure på;)

 • Packman
  13/02/2011 at 22:34

  Bare lurer på om det er en liten trykkleif? vil Galaxy Tab 10.1 få gingerbread (2.3) eller Honeycomb (3.0) ? :)

 • nico
  14/02/2011 at 11:58

  Synd de ikke slang på en hdmi utgang.. :-/

 • Prut
  15/02/2011 at 17:13

  «Mobile World Congress». Få det riktig, så ser det litt proffere ut. :)

Skriv kommentar