Nyheter
Åpen Artikkel
Samsung reiser i fra
0

Samsung reiser i fra

av Niklas Nygaard28/04/2012

14 års herredømme er over

For etter å ha ligget på toppen av mobilmarkedet i over et ti-år, så må omsider Nokia se seg slått av Samsung. Allerede på bare det første kvartalet av 2012 så har Samsung greid å sendt ut 93,5 millioner mobil-enheter, noe som tilsvarer en økning på over 35% fra samme tid i fjor. Nokia ligger selvfølgelig fortsatt høyt der oppe med 82,7 millioner, men sliter med å holde følge med den store mobilgiganten fra Sør-Korea. Og med den veldig etterlengtede lanseringen av Samsung Galaxy SIII, så vil nok ledelsen øke betraktelig.

For lengst?

Mange vil nok kanskje tenke at «dette trodde jeg hadde skjedd for lengst». For gikk egentlig salget av Nokia så bra ennå altså? Og svaret er ganske så enkelt. Det som nemlig har gjort at Nokia har holdt seg ganske stabilt i toppen de siste årene etter at smart-telefonene kom, er ikke deres smart-telefoner. Men derimot deres mer tradisjonelle mobiler som faktisk ennå, tro det eller ei har gått som varmt hvetebrød verden over. Dette selvfølgelig fordi de er vesentlig billigere og det er en stor verden utenfor Norge og Europa som har nyttet godt av dette.
Nokia 100 mobiltelefon
Men nå som salget av disse telefonene har begynt å dabbe av, så har ikke Nokias smart-telefoner som for eksempel Lumia telefonene, solgt nok til å kunne dekke opp i tapstallene.

 

Vil egentlig Nokia kunne komme tilbake å regjere som mobilkongen fra Finland igjen eller er dette begynnelsen på slutten?

Hva mener du Nokia behøver for å holde tritt med sine konkurrenter?

Kilde: LittleGreenRobot

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Niklas Nygaard

Er en 30 år gammel tech og «duppeditt»-fantast med en ekstra stor lidenskap for Android. Liker å kunne vite det som er å vite om det og samtidig kunne dele det med alle andre. Gjøre andre like frelst som meg er viktig.

Kommentarer

Skriv kommentar