Nyheter
Åpen Artikkel
Android 3.0 Honeycomb SDK Preview
3

Android 3.0 Honeycomb SDK Preview

av Oskar G. Paulsrud27/01/2011

Google slapp ut en forhåndsvisnings SDK til Android Honeycomb(3.0) 26. Januar. Her får endelig utviklere, journalister og entusiaster lov til å ta på og leke med den nyeste versjonen av Android. Vi så de første ordentlige bilder av Honeycomb sammen med Motorolas nettfjøl Xoom på CES litt tidligere denne måneden, men Motorola, Verizon og Google lot ingen få lov til å ta på skjermen, og alt de viste frem var videoer av fjøla, ikke interaksjon med det egentlige systemet.

Men nå har de da altså sluppet honningen løs så vi kan leke med den. Vi har ikke klart å få fikset det men andre nettsider som Engadget har kommet ut med bilder

I Honeycomb kan man virkelig se at Matias Duarte (tidligere UI designer i Palm) har kommet inn på banen i Android. Brukergrensesnittet er blitt helt redesignet, og knappene i Android er borte, nå er alt tegnet med piksler.

Honeycomb er hovedsakelig laget som en nettfjølversjon av Android, og dette ser man veldig tydelig i applikasjoner som E-post og kontakter. Begge applikasjonene har fått et todelt grensesnitt, den ene siden tar en fjerdedel av skjermen og viser alle kontaktene eller arkivet med e-poster, mens de resterende tre fjerdedeler er forhåndsvisning av den valgte kontakten eller e-posten. De bruker også et liknende grensesnitt på innstillinger hvor de har grunngruppene på venstre side og valgene til gruppen på høyre.

Nettleseren er også endret og likner nå på 2.3 nettleseren sammensatt med Google Chrome. Endelig er det faner i stedet for vinduer. Det er ikke så veldig mye mer å si om nettleseren ettersom den krasjer når den åpnes.

Den velkjente notifikasjonslinja til Android er også flyttet og du kan ikke lengre dra fingeren fra topp til bunn for å se notifikasjoner. I stedet er det et lite område nederst i høyre hjørne hvor når man får en melding eller liknende kommer en liten halvgjennomsiktig rute hvor du får vite hva som skjer. Dette minner meg om WiMPs «ny sang»-notifikasjon.

Når man trykker på området hvor du får notifikasjoner får du enten opp det du har fått notifikasjon om, eller noen vanlige innstillinger som for eksempel slå av og på trådløst nett, skjermrotering, og GPS.

Jeg driver å prøver å få opprettet en Honeycomb emulator i SDK’en på min datamaskin men har foreløpig ikke lyktes. Hvis noen har noen tips tar jeg dem gjerne imot og deler dem med resten av Droidnytt leserene.

Oppdatering: Jeg har fått Honeycomb emulatoren til å fungere, kommer med bilder iløpet av fredagen.

Kilder: Engadget 1 (2) (3)

Android Developers Blogg

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Oskar G. Paulsrud

Norsk Android-entusiast og fotograf. Redaktør på Drodidnytt.no men driver også på som freelance-journalist. I tilleg for en ekstrem interesse for mobiltelefoner er jeg også Formel1 fan og elsker den gode gamle papiravisa.

3 Kommentarer

Skriv kommentar