Nyheter
Åpen Artikkel
Slutten på Nexus, her er Google Pixel.
0

Slutten på Nexus, her er Google Pixel.

av Oskar G. Paulsrud04/10/2016

Etter svært mange lekasjer er den endelig lansert. Googles nye Android-flaggskip. Google Pixel og Pixel XL.

Nå som Google har sluttet med Nexus-programmet, har de heller ikke lenger noen merker fra maskinvarepartneren. Pixel er Googles eget merke, og vi har tidligere sett chrome-books og nettbrett i samme serie. Nå er det altså også telefoner, Pixel er en 5 tommers telefon mens Pixel XL er på 5.5 tommer.

Det er ikke mye som skiller disse to telefonene. Pixel har et batteri på 2770 mAt, en 5 tommers skjerm med en oppløsning på 1080 x 1920 mens storebror Pixel XL har et 3450 mAt stort batteri, og en 5,5 tommers skjerm med en oppløsning på 1440 x 2560. Prosessoren i begge telefonene er en Snapdragon 821 prosessor fra qualcom klokket til 2.15Ghz og 1.6Ghz med 4 gb arbeidsminne. Lagringskapasiteten på telefonene vil være på 32 eller 128 GB.

Pixel lar deg komme igjennom hele dagen, og har også støtte for quickcharging, med opp til 7 timer batterilevetid på 15 min lading.

Utseende

Telefonen vil komme i to farger, svart og hvit, og laget av aliminium med matt farge, med en glassdel på baksiden for å tillate trådløsteknologier som NFC å slippe ut av rammen, denne glassdelen vil være blank. På baksiden vil også være plasseringen til fingeravtrykkleseren slik vi så på Nexus 6p og 5X.

Kamera

Kameraet er ifølge uavhengige DXOMar mobile det vbeste mobilameraet noen sinne lageret (89 i poengsum. Kameraet har et 12.3 MP kamera med en blender på f2.0. Kameraet har rask responstid og svært god videostabilisering. Telefonen vil også komme med gratis ubegrenset lagring i full oppløsning på google photos

Google assistent

Pixel er den første telefonen med googles nye assistent Google Assistant. Denne lar deg stille spørsmål om alle oppgaver, bilder og bestillinger. Den klarer å søke opp informasjon ikke bare fra enkeltsteder. Det betyr at du kan søke opp hva som skjer på et sted. Dette minner foreløpig veldig om google now, med litt oppdaterte smartere funksjoner.

 

Oppdateringer til telefonen skjer nå også i bakgrunnen, slik at alt du trenger å gjøre er å restarte telefonen en gang i blandt. og telefonen er den første med støtte for Googles Daydream VR

Telefonen kommer i svart, hvit og for i en liten stund blå

I amerika kan du kun få den igjennom verizon, men den kommer etterhvert til google store. Vi vet ikke når du får kjøpt den i norge.

Prisen på telefonen vil ligge på mellom 6000 og 7000 kr, så ikke lengre de nexusprisene vi så tiligere, Google retter seg nå som konkurent mot de store produsentene som Samsung og Apple.

67%
0%
33%
0%
0%
Om Forfatteren
Oskar G. Paulsrud

Norsk Android-entusiast og fotograf. Redaktør på Drodidnytt.no men driver også på som freelance-journalist. I tilleg for en ekstrem interesse for mobiltelefoner er jeg også Formel1 fan og elsker den gode gamle papiravisa.

Kommentarer

Skriv kommentar