Nyheter
Åpen Artikkel
Sony lanserer to nye mobiler
1

Sony lanserer to nye mobiler

av Niklas Nygaard10/05/2012

I går lanserte Sony Mobile to nye spennende modeller i sin Xperia serie. Først og fremst for det japanske markedet, men ser på det som en rimelig stor sannsynlighet at de vil finne veien til norske butikker i nær framtid. Telefonene lyder de ikke fulgt så klingene navnene SX og GX og bringer Xperia serien ett hakk fram.

Bedre på det de kan best

Xperia SX og GX har kanskje ikke så mye revolusjonerende å bringe når det gjelder hardware, men holder Sony Mobile i hvert fall oppe blant toppen av smart-telefonene. Ingen quad-core prosessor som de fleste av ny-lanseringene har, men en dual-core 1.5 GHz prosessor, med selvfølgelig ICS innabords som så hør og bør på begge telefonene.

Sony Xperia GX er nok det man kan karakterisere som toppmodellen blant disse to og en videreføring av suksessmodellen Xperia Arc. Den har en 4.6 tommers skjerm med Mobil Bravia Engine, men det som kanskje Sony Mobile kan best er kamera og her har de 13MP bakkamera med Sony Exmor R optikk. Dette er noe jeg er spent på å få se et eksempel på eller rett og slett test ut selv.

Lettvekter

Xperia SX er litt mindre med sin 3.7 tommers skjerm og med en betydelig mindre vekt enn GX. Faktisk en god del mindre enn de fleste, for med sine 95 gram så er Xperia SX den letteste smart-telefonen på markedet. Antallet piksler på kameraet er også en god del mindre, men har hele 8 MP. Den også med Exmor R optikk.

«Retro» Sony

Det som er merkbart nytt eller skal man kanskje si gammelt, er at de har fjernet de vanlige knappene sine og gått tilbake til semi-touch knappene som de for eksempel hadde på Sony Ericsson K750. Noe som kanskje er et steg i feil retning i forhold til sin nylige lansering av «floating touch» hvor man kunne gjøre funksjoner ved å kun føre fingeren i luften litt over skjermen.

Sony Xperia sola

Dråpe i havet?

Etter en slags «beta-testing» i Japan, så vil nok disse telefonene ta reisen over til Europa. Om noe er endret til den tid, gjenstår å se. Hvis ikke så tror jeg disse kommer til å gå ubemerket hen siden de ikke skiller seg nok ut i mengde av nye smart-telefoner med klart bedre specs og geniale løsninger. Vanskelig å ikke sammenligne med for eksempel toppmodellene HTC One X og den nye Galaxy SIII.

 

Kilde: SonyMobile

 

 

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Niklas Nygaard

Er en 30 år gammel tech og «duppeditt»-fantast med en ekstra stor lidenskap for Android. Liker å kunne vite det som er å vite om det og samtidig kunne dele det med alle andre. Gjøre andre like frelst som meg er viktig.

Kommentarer

Skriv kommentar