Nyheter
Åpen Artikkel
Sony viser fram nettbrett: S1 og S2
1

Sony viser fram nettbrett: S1 og S2

av Lasse Gullvåg Sætre26/04/2011

Sony er i hardt vær om dagen, etter både fadesen rundt Geohot og at Playstation Network nå har vært nede gjennom hele påsken («IT ONLY DOES OFFLINE»), men velger heller å se framover og vise sine nye nettbrett. Siden dette er nettbrett og ikke mobiltelefoner, er det Sony som lanserer disse, og altså ikke Sony Ericsson slik vi er vant med. S1 og S2 er Android 3.0-tableter, og begge er utført i spennende formfaktorer.

Sony S1

Den første av de to tablet-brødrene er S1, med en skjerm på 9.4 tommer og et design som i følge talsperson fra Sony, Kunimasa Suzuki, vil være «off-center of gravity». Det vil altså si at enheten mest sannsynlig ikke er helt symmetrisk, for å gjøre den enklere å holde. Suzuki sammenligner opplevelsen med å holde et magasin. I S1 ligger det et NVIDIA Tegra 2-brikkesett, som virker å nesten bli en standard for første generasjons Android 3.0-nettbrett.

Sony S2

Om du synes S1-designet er for spesielt for deg, kan kanskje S2 falle i smak. Også her har Sony tenkt litt annerledes enn konkurrentene, og går for et kamskjell-design med to ganger 5.5-tommer skjerm. Enheten kan altså klappes sammen til å få plass i lomma, samtidig som du kan få en nokså stor skjerm når du bretter den ut, forutsatt at du overlever plastikkanten mellom de to skjermene. S2 er nok ideell for e-bøker og magasiner, men for å ta i bruk skjermene på riktig måte, og altså legge en side på hver skjerm, vil applikasjonen måtte være spesialkodet for dette. Dermed antar vi at man ser enkelte Sony-produserte apps som vil støtte dette, men ikke noe særlig mer. Også i S2 sitter NVIDIAs Tegra 2.

Playstation-støtte

Som Sony Ericsson Xperia Play, vil disse to enhetene være Playstation-sertifisert, som dermed gir deg tilgang til en rekke Playstation-spill. I tillegg skal de kunne fungere som fjernkontroll for andre Sony-produkter, alt med Bravia-merket skal kunne kontrolleres.

Amerikansk lansering vil være i høst, når disse to kommer til Europa er fremdeles usikkert. Det er forfriskende at en av de større leverandørene tør å lage nettbrettdesign som ikke bare er standard flat A4-løsning, men også tenker litt utenfor boksen. Vi kommer tilbake med mer informasjon om S1 og S2 når vi får tak i det.

Kilde: AndroidCentral

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Lasse Gullvåg Sætre

Lasse var en av to grunnleggere av Droidnytt og var med frem til slutten av 2012

1 Kommentarer

Skriv kommentar