Nyheter
Åpen Artikkel
Test: Eksperimentell JIT
6

Test: Eksperimentell JIT

av Jarl G. Falkenborn20/04/2010

Alle Android-brukere kan få en stor ytelsesforbedring på sine enheter senere i år. Google har satt samme et eget team som jobber med noe som kalles for «Dalvik JIT Compiler». JIT står for «Just-In-Time» og er en metode som kompilerer bytekoden til maskinkode ved kjøring av program som gir ekstreme ytelsesgevinster.

«En JIT-kompilator er brukbar når programmereren på forhånd ikke vet tilstrekklig om hvilke forutsetninger programmet skal brukes til. Kompilatoren får da selv bestemme om hvilke optimaliseringer som blir aktuelle. En del JIT-kompilatorer kan også kompilere om deler av programmet under selve kjøringen, slik programmet tilpasser seg etter aktuelle omstendigheter.»

Jeg har selv prøvd det med ulike testeprogrammer og med programmet BenchmarkPi så får jeg en ytelsesøkning fra ca 3000 ms til 1200 (lavere er bedre). Den versjonen jeg brukte til CyanogenMod Nexus One 5.0.6. er veldig ustabil og skal ikke brukes til en telefon du trenger stabil oppetid på. Det er mange som rapporterer om at den rebooter seg selv flere ganger i timen, men det er uansett imponerende å se hvordan fremtiden kan se ut!

Kilder: Google I/O 2010, Wikipedia

Enabled

Disabled

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Jarl G. Falkenborn

Jarle var en av to grunnleggere av Droidnytt og var med å bygge siden frem til 2011

6 Kommentarer

Skriv kommentar