Nyheter
Åpen Artikkel
Tips: Hvordan bekjempe telefon-basselusker
0

Tips: Hvordan bekjempe telefon-basselusker

av Ørjan H Vøllestad12/05/2011

Dette er ingen ny sak, men jeg tenkte jeg skulle komme med et tips. I dag, etter H1N1 pandemien i 2009 er det blitt vanlig med sprit-dispensere på de fleste arbeidsplasser og skoler. På toaletter, i kantiner osv. Etter at pandemien er over, vet jeg ikke hvor hensiktsmessig det er å fortsette å drepe enhver bakterie på hendene dine.

Telefonen er skitnere enn et toalett

Dette skrev TV2 i en artikkel ifjor og det er nok fremdeles sant. Dersom ikke bakteriene har tatt kvelden – noe som er lite sannsynlig.

«Det britiske magasinet «Which?» har testet et utvalg på 30 mobiltelefoner for å finne ut hvor skitne de egentlig er. Resultatet viser at telefonene i snitt hadde 18 ganger flere bakterier med skadepotensial enn spyleknappen på et herretoalett«

Dispenser

Hvor ofte spriter eller desinfiserer du telefonen din? Disse sprit-dispenserne som er over alt gjør det lett å ta en serviett, spraye på den og vaske overfalten på telefonen din.

Telefonen er en uren sone, ifølge AntiBac som produserer slike antibakterielle flasker.

«Husk at telefon, kulepenn og annet liknende regnes som urene soner.»

Én av to telefoner bærer staffelikokkbakterier, skriver Side3.no.

«Bakteriespesialist Chuck Gerba ved universitet i Arizona testet 25 telefoner og fant stafelikokkbakterier på nesten annenhver telefon. Varmen fra hånden din og fjeset ditt sammen med varmen mobiltelefonen genererer selv, er ideell grobunn for bakterier.»

Derfor, neste gang du går forbi en slik dispenser på jobben eller skolen, ta litt papir og bruk litt sprit-gele eller spray og vask over telefonen din. Det føles kanskje bedre neste gang noen ringer deg. Men ikke la det bli en tvangstanke, det finnes bakterier som skal være der, som er nødvendige. Spriten dreper alle sammen under en kam. Ingen nåde.

Kilder: www.side3.no/www.tv2nyhetene.nowww.antibac.nono.wikipedia.org.

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

Kommentarer

Skriv kommentar