Annet
Åpen Artikkel
Tips: Hvordan slå av kamera-klikk lyden
3

Tips: Hvordan slå av kamera-klikk lyden

av Ørjan H Vøllestad20/05/2011

Standard kamera-app i Android ser ikke ut til å ha en enkel måte å slå av klikk-lyden (shutter sound) på. Det er den lyden som liksom skal simulere XLR/Speilrefleks lyden. Lyden av speilet som snur seg inni kamerahuset. Den ordentlige lyden er behagelig, men denne elektroniske kopien som finnes i alle kompakte kameraer og også i mobiltelefoner er meningsløs og teit. Etter min smak i alle fall. Så her er hvordan du fjerner den fra Android.

Slik gjør du det

Jeg har sett flere tips som kanskje funker for deg, men ingen av de som ba meg legge til eller endre verdien på en variabel i en .prop-fil har fungert. Forslagene har vært:

  1. /data/local.prop <- «ro.camera.sound.forced=0»
  2. /system/default.prop <- «ro.camera.sound.forced=0»
  3. /system/build.prop <- «ro.camera.sound.forced=0»

Det jeg måtte gjøre, var å «fysisk» (morsomt at jeg skriver fysisk) endre filnavnet på .ogg-filen som blir avspilt når et bilde tas.

  • Fullstendig bane og filnavn: /system/media/audio/ui/camera_click.ogg

Det kan hende at denne filen ikke ligger samme sted på din telefon. Det kan hende det varierer med Android versjon og overlay fra feks HTC, hvem vet. Jeg har vanilla Froyo 2.2 og der er filen som henvist over.

Krever root-tilgang

Filen ligger i /system mappen som kun er lesbar og du må bruke samme trikset som i en tidligere artikkel for å gjøre den mappen skrivbar. Du kan også følge mount-kommendoen i kode-feltet under her.

Når det er gjort, kan du enten ved en root-filbehandler eller i terminal endre navnet på filen. I terminal kan du gjøre følgende:

# su
# mount -o rw,remount -t yaffs2 /dev/block/mtdblock3 /system
# cd /system/media/audio/ui
# mv camera_click.ogg camera_click-OFF.ogg

Forhåpentligvis var dette til hjelp for deg også. Det har i alle fall hjulpet meg fra å bli nervøs hver gang jeg tar et bilde, i  fare for at media-lyden står på fullt etter sist gang jeg for eksempel hørte på en sang.

Det er flere telefoner som kan gjøre dette med en innebygd innstilling i kameraet, men hvis du har gjort noe annet enn det jeg gjorde, gi tilbakemelding i kommentarfeltet under.

Kilde: android.stackexchange.com og android-tricks.blogspot.com

14%
0%
14%
14%
57%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

3 Kommentarer

Skriv kommentar