Nyheter
Åpen Artikkel
Utviklere kan nå skreddersy apps til forskjellige enheter
0

Utviklere kan nå skreddersy apps til forskjellige enheter

av Ørjan H Vøllestad22/07/2011

Google har nå utvidet Android Market for utviklere, slik at en applikasjon kan tilpasses forskjellige plattformer og Android versjoner. Forskjellige skjermstørrelser og forskjellige chipset.

Fram til nå har utviklere måtte lage applikasjoner som de kompilerer som en enkelt Apk-fil og laster denne opp til Android Market. Alle Android enheter som ønsker å installere denne applikasjonen vil få den samme versjonen av produktet, uansett hvor stor eller liten skjerm du har. Uavhengig om telefonen har en god prosessor eller ikke.

Skreddersy applikasjoner for enheter

Nå får utviklere lov å laste opp flere Apk-filer for ett og samme produktet. Dette betyr at de kan skreddersy applikasjonen for forskjellige skjermstørrelser eller prosessorer, tablet-enheter eller gamel telefoner, gjennom å laste opp forskjellige Apk-filer. Hvis nå en bruker har en eldre Android versjon, feks 1.5 og en litt liten skjerm, vil enheten laste ned den Apk-filen som er tilpasset det. Såfremst utvikleren har gjort det tilgjengelig. Hvis ikke blir det som før.

På denne måten kan utviklere videreutvikler applikasjoner tilpasset nye og bedre enheter, men samtidig beholde gamle kunder som kjører eldre modeller. Utviklere kan lage en app for tablets og en app for telefoner, tilpasset skjermstørrelsen.

Dette kan bli spennende og jeg gleder meg til å se resultatat av denne Andriod Market utvidelsen.

Kilde: android-developers.blogspot.com

 

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

Kommentarer

Skriv kommentar