Annet
Åpen Artikkel
Utvikling i Eclipse ble nettopp mye bedre
3

Utvikling i Eclipse ble nettopp mye bedre

av Ørjan H Vøllestad19/08/2011

For deg som ikke kjenner til Eclipse utviklerplattform, så er det et verktøy veldig mange benytter seg av når de skal utvikle for eksempel Android-applikasjoner. Du laster det ned, som hvilket som helst annet program og installerer det. Så laster du ned noe som heter SDK fra Google, som inneholder alt du trenger av komponenter og byggeklosser tilhørende Android-systemet. Når det er gjort finnes det et tillegg til Eclipse for å gjøre det lettere å bygge applikasjoner for Android, direkte i Eclipse. Tre ting altså.

  1. Android SDK
  2. Classic Eclipse
  3. Android Eclipse Plugin

Utvikle applikasjoner for Android

Med disse tre, helt gratis og åpne verktøyene kan hvem som helst på enten Mac, Linux eller Windows, bygge de applikasjonene de ønsker. Er du ute etter å begynne å utvikler applikasjoner for Android, er dette et greit sted å starte.

Her får du tips og instruksjoner for hvordan sette opp datamaskinen din til å bli et utvikler-miljø. Du kan også søke på diverse gode nettsteder, som mashable.com. IBM har også en god del dokumentasjon på hvordan komme i gang med utvikling på Android, men du finner alt du trenger på developer.android.com.

Er du typen som liker bøker, har Mashable tre stykker å anbefale:

Alternative måter å bygge Android apps

Det finnes andre måter å utvikler applikasjoner for Android, App Inventor er en av dem. Nylig har «desverre» Google bestemt seg for å legge det ned, i alle fall slik vi kjenner det idag. Det positive er at de slipper det ut som fri programvare og allerede har MIT i samarbeid med skaperen av App Inventor fortalt at de får et nytt hjem i MIT Media Lab.

Techcrunch skriver: «App Inventor for Android—a programming system that makes it easy for learners to create mobile apps for Android smartphones—currently supports a community of about 100,000 educators, students and hobbyists. Through the new initiatives at the MIT Center for Mobile Learning, App Inventor will be connected to MIT’s premier research in educational technology and MIT’s long track record of creating and supporting open software.»

En annen metode er AppYet, som vi her på Droidnytt testet ut og har lagt ut resultatet på Android Market som vår egen Droidnytt App.

Nyheter og forbedringer i Android Eclipse Plugin

Dette tillegget, Android Eclipse Plugin, har nylig fått innbygd mulighet for å redigere XML-filene i en Android-applikasjon. Det er i disse filene du styler, lager utseendet til en applikasjon. Hvor knapper er plassert, bakgrunnsfarger osv. Det er også en forbedret opplevelse når du redigerer disse XML-filene. Automatiske innrykk når du lager nye linjer,  gjenkjenning av hvilke parenteser du befinner deg i (for i programmering kan det komme mange løkker inni hverandre og dermed vanskelig å holde styr på hvor du er) og noen ekstra småting.

Bedre grafisk brukergrensesnitt

Mye bedre grafisk verktøy for å snekre sammen utseendet til applikasjonen. Dessuten en mulighet for å slå av advarsler der hvor det ikke blir å se likt ut på en faktisk telefon. Men i det hele og det store en mye mer virkelighetstro forhåndsvisning.

 

Når du drar i knapper for å endre størrelsen, eller flytter elementer får du nå opp en såkalt tool-tip, en liten beskrivelse med tall og fakta mens du forandrer på ting. Se to eksempler under.

Kilde: twitter.com/tornorbye og tools.android.com/recent

 

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

Kommentarer

Skriv kommentar