Nyheter
Åpen Artikkel
Slik velger du riktig Samsung Galaxy S8
0

Slik velger du riktig Samsung Galaxy S8

av Oskar G. Paulsrud30/03/2017

Nye telefoner fra Samsung betyr igjen nye valg å ta. I fjor stod det mellom den lille flate og den store med kantskjerm. I år har Samsung sagt farvell til flat skerm. Kantskjermen er forbedert og gjort litt mindre buet, men bedre å holde i hånda. Valget i år står hovedsaklig om skjerm- og batteristørrelse, samt pris. Har du bestemt deg for Samsung enheten, så er dette hvordan du velger riktig

Design

Designet er helt fantastisk, og til tross for få endringer på enkelte funksjoner på innsiden av teløefonen, som at Samsung har valgt å beholde kameraet fra S7-telefonene, er det utseendet som gjør at en oppgradering kanskje er verdt det. Eier du en S7 ville jeg nok ventet en generasjon før jeg hadde oppgradert. Det nye i telefonen er ikke mye. Større og kraftigere prosessor, Iris-scanner, USB-C istede for MicroUSB, er kanskje det man vil merke forskjell fra S7 til S8. Selv om prosessoren allerede er svært godt i S7.

Men hva blir bedre da? 

Skjermen er kanskje det punktet på S8 som er det vakreste. Det er ikke så mye mer å se på, når du ser skjermen for første gang. Det er en stor skjerm som tar opp mesteparten av fremsiden av telefonen. I tilleg til to tynne striper som inneholder sensorer, kamera, høyttaler og microfon. Alt annet er skjerm. Men Samsung har jo gitt oss et valg her. Ønsker du en 5,8 tommer eller 6,2 tommer stor telefon? Siden det er minimalt med forskeller på telefonene, handler det nok om hva du foretrekker. Begge skjermene har en oppløsning på 2K. Det vil med andre ord si at S8 har høyere pikseltetthet enn S8+. En så høy pikseltetthet som S8+ har vil nok gjøre at denne forskjellen er minimal, og mest sannsynelig kun synlig under microskop, eller kraftig forstørrelsesglass.

Så for å velge riktig. Prøv å hold en i hånda, ønsker du å forhåndsbestille, så kan du ta å holde en iPhone 7 plus, og visuallisere deg at S8+ er litt smalere. S8 er for deg med små hender, og S8+ for deg med store.

 

Levetid

Men det er jo ikke bare skjermstørrelsen som er forskjellen på de to enhetene. Batteristørrelsen vil nok gjøre at en god del med små hender, allikvel bør velge S8+. Disse skjermtunge telefonen lider av en ting. Jo større skjerm, jo mer batteri spiser telefonen. Men med dagens trend, hvor skjermen spiser opp kantene av telefonen, blir det mer og mer skjerm, på mindre og mindre enheter. Dette betyr også at man har plass til et mindre batteri, hvis ikke man gjør telefonen tykkere enn vi er vant til. S8 har et batteri på 3000 mAt. Dette er lite for en skjerm på 5.8 tommer. Samsungs skjermer kan også lyse svært godt, og jeg er spent på når vi får testenhet, hvor lenge den kommer til å vare.

Det er fare for at batteriet ikke kommer til å være like godt som enheter konkurentene har kommet med. Skal du være sikker på at telefonen kommer til å holde hvertfall en dag, ville jeg nok satset på S8+, den har 500 mAt mer batteri enn S8, og selv med en større skjerm, vil nok det lille ekstra i batteriet gjøre at den varer lengre. Er du en som er ute på farta hele tiden, ville jeg nok godt for S8+, mens sitter du mye på kontoret, holder nok S8 for deg, bare invester i en trådløs lader, så telefonen kan lade mens den ligger på pulten. Dette kan kjøpes både fra Samsung, eller billigere fra blandt annet IKEA.

Pris

Så var det elefanten i rommet. Prisene på telefoner har steget i været de siste årene. Apple lanserte sin iPhone 7  (RED) versjon, tidligere denne måneden, med en pris på  8490 kr for den minste telefonen. Samsung legger seg noe lavere enn dette, og du har, i motsetning til apples telefon, muligheten til å oppgradere minnet senere. Lagringsplassen i S8 og S8+ er 64GB, og du slipper å gjøre et valg, du kan ikke få den større eller mindre. Det du kan gjøre er å kjøpe et microSD-kort og få minne opp til 256GB i tillegg. Dette fører derfor til to prisalternativer. 7590 kroner for S8 eller 8490 kroner for S8+. Her vil nok en god del ende opp med å kjøpe S8 og ikke plus-versjonen, men kudos til Samsung som har ikke bare klart å holde seg under 10 000 kronersmerket, men også under 9 000.

Lyse opp hverdagen

Nå som du har valgt S8 eller S8+, så er det en ting som gjenstår. Hvilken farge. Samsung har desverre ikke en knæsj rød telefon i salg men de har fire farger. Tre, etter min mening, kjedelige farger, og en litt spennende. S8-telefonene kommer i sølv, grå, svart og blå. Den siste fargen er, igjen etter min mening, den mest spennende. Det er riktignok en hake ved den blå. Den må kjøpes på nett, og mulig også så kun en periode.

Det er mange valg å ta fortsatt. Noen vil slenge seg på og kjøpe med en gang, andre vil vente. Vi kommer ut med anmeldelse så fort vi får teste telefonene, og kommer til å likne den med LGs nyeste flaggskip G6.

67%
0%
0%
0%
33%
Om Forfatteren
Oskar G. Paulsrud

Norsk Android-entusiast og fotograf. Redaktør på Drodidnytt.no men driver også på som freelance-journalist. I tilleg for en ekstrem interesse for mobiltelefoner er jeg også Formel1 fan og elsker den gode gamle papiravisa.

Kommentarer

Skriv kommentar