Nyheter
Åpen Artikkel
Xperia X10 får Gingerbread likevel!
1

Xperia X10 får Gingerbread likevel!

av Lasse Gullvåg Sætre26/03/2011

I en bloggpost fra Sony Ericsson med gladmeldingen om at Xperia X10 likevel blir oppgradert til Android 2.3 Gingerbread. Det ble uttrykt stor skuffelse blant X10-eiere da de tidligere i år fikk beskjed om at telefonene deres ikke ville bli oppgradert høyere enn 2.1, men i går kom altså kontrabeskjeden.

Gir etter for press

Det virker som om det er nettopp de misfornøyde eierne av X10 som har greid å få Sony Ericsson til  skifte mening. Rikard Skogberg som blogger for Sony Ericsson skriver følgende: «Jeg har jobbet med denne bloggen i nesten ett og et halvt år. Etter mye interaksjon og mange diskusjoner, har diskusjonene rundt Android-oppdateringene til X10 absolutt vært de mest intense.»

Ikke til X8 og X10 Mini

Selskapet sier at programvaren til de nye telefonene som Xperia Arc og Xperia Play gjorde det enklere for Sony Ericsson å oppgradere også X10. Samtidig bestemmer de seg for å nedprioritere X8 og X10 Mini, som dermed ikke får noen oppgradering. Man skulle tro at det samme ville gjelde for disse modellene, men 2.1 blir nok den nyeste Android-versjonen disse modellene får se. Vi synes dette er trist og skulle ønske Sony Ericsson kunne åpne for community-basert utvikling av programvare for disse telefonene.

Kommer i Q2 eller tidlig Q3

Selve oppdateringen blir gjort tilgjengelig mot slutten av andre kvartal eller starten av tredje. I motsetning til forrige gang vil det ikke være mulig å bruke Sony Ericssons backup-verktøy, så man må enten bruke et tredjeparts backup-verktøy som Titanium Backup eller starte på ny frisk med tom telefon.

Kilde: Sony Ericsson Blog

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Lasse Gullvåg Sætre

Lasse var en av to grunnleggere av Droidnytt og var med frem til slutten av 2012

1 Kommentarer
  • agnard
    27/03/2011 at 11:23

    Det er bra sony ericsson gir etter for press. Det er vel ikke lenge før også x10 mini og x8 også får gingerbread fra SE tenker jeg.

Skriv kommentar