Nyheter
Åpen Artikkel
Yr.no sliter med dårlig utvikla apps
5

Yr.no sliter med dårlig utvikla apps

av Ørjan H Vøllestad19/05/2011

NRKbeta skriver om trafikken mot yr.no som i utgangspunktet er veldig høy, men som i de siste månedene har økt kraftig. Dette skyldes ifølge loggene deres hopvedsaklig to ting: 1. Test-sider som sjekker unødvendig mye og ofte xml-data fra yr.no. 2. Android-applikasjoner som laster ned data fra yr.no særdeles mye. Det er mye nedlastinger som ikke blir sett. Spesielt gjelder dette for punkt nummer 1.

 

Men til punkt nummer to er synderen dårlig utviklet Android-apps som sjekker unødvendig mange ganger samme data eller nye data om du forflytter deg litt. Været er nok det samme selv om du forflytter deg littegranne. En bruker sjekker sikkert ikke været femti ganger daglig på telefonen sin. NRKbeta skriver:

«Android-applikasjonar som lastar ned vêrdata i bakgrunnen, og som lastar ned nye varsel kvar gong du har flytta deg til ein ny stad og/eller lastar ned nye data på faste tidspunkt sjølv utan at brukaren ser på varselet. D.v.s. at applikasjonen lastar ned ca 50 varsel kvar dag, sjølv om brukaren truleg berre ser på eitt av dei.»

Dette får NRK til å tenke på, og vurdere om de skal gå for en sikrere løsning framfor den fullstendig åpne løsningen som er idag. En ny løsning som lar NRK begrense tilgangen gjennom nøkler, slik twitter og google gjør. En ny løsning som lar NRK sperre apps som ikke gjør ting riktig. NRKbeta skriver:

Konsekvensane av dette er at både nettstaden yr.no og det opna datagrunnlaget er truga: ved at store mengdar data blir lasta ned heilt føremålslaust, kan hovudtenesta og api-et bli overbelasta slik at vi ikkje klarar levere vêrvarsel til nokon.

Hva tenker du om dette? Blir det mindre frihet? Dette er jo litt viktig for oss norske Android- og Yr-brukere. Hvis du skulle utvikle en app, ville ikke det vært okei å ta vare på datakilden, ikke spamme de ned? Kjør litt debatt i feltet under og kommenter gjerne saken på NRKbeta også, de ønsker nemlig en dialog på dette med lesere og brukere FØR de gjør noen inngrep.

Kilde: nrkbeta.no og twitter.com/NRKbeta

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

5 Kommentarer
 • mik
  19/05/2011 at 16:32

  Hva er den beste yr-appen?

 • 20/05/2011 at 18:05

   Lurer på om disse dataene blir hentet med http protokollen, da burde det jo være mulig for dem å cache innholdet + sette ordentlige expire settings på filene. Om httplib’et til android er kjekkt (som jeg tror det er..) så kan den jo ta hensyn til det.

  Fks, du fetcher yr.no/vær/minby og den har expires om 2 timer…så vil den jo holde seg der uten behov for å lastes flere ganger.

  Men nå er vel det ganske dyktige folk hos yr, så de har sikkert både varnish og expires headere sånn uten at man har tittet.

Skriv kommentar