Apps
Åpen Artikkel
Apotek1 appen viser seg å være veldig nyttig
0

Apotek1 appen viser seg å være veldig nyttig

av Ørjan H Vøllestad25/05/2012

Ompa Labs har utviklet denne applikasjonen for Apotek1, en diger apotek-kjede i Norge. Ompa Labs har også akkurat lansert en Europris applikasjon.

Apotek1 appen er veldig rik på funksjoner, alt fra produkter du kan kjøpe på apoteket, hva de koster og mer teknisk informasjon med oppslag mot Felleskatalogen. Du kan også finne nærmeste apotek1 filial, sjekke pollen-varsler der du vil, lese om førstehjelp og hva du gjør hvis du er først på et ulykkesåsted. Altså, mye viktig og nyttig her. Jeg har sett på noen av funksjonene og appen som helhet. Skulle jeg skrevet om alt du kan gjøre, ville det tatt deg flere timer å lese artikkelen.

En hjelpsom app i ulykkessituasjoner

Selv om bare 31 har per dags dato gitt appen tilbakemelding, har den nesten utelukket fått fem stjerner. Det er forståelig.

En av funksjonene er at du med GPS kan finne ut hvor du er om du er først til en ulykke. Trenger du et apotek, kan du vises veien gjennom å bruke Kart/Navigerings-appen til nærmeste filial.

Du kan lese om hvordan utøve førstehjelp og hva du gjør i fall du er først på åstedet. Applikasjonen vil hjelpe deg å finne veien til nærmeste legevakt om det skulle bli nødvendig, eller ringe opp 113 eller Gifttelefonen. Det er mye informasjon, råd og tips til den som skal utøve førstehjelp, men på en oversiktlig og ryddig måte.

Krever internettforbindelse til det meste

En viktig ting jeg merket meg var at appen krever at du har en operativ internetforbindelse, enten 3G eller WiFi. Dette er litt skummelt og første gangen jeg åpnet appen, kræsjet den på grunn av dette. Men når jeg hadde kjørt appen med 3G påslått én gang, og deretter slo av 3G og prøvde igjen, ga den meg beskjed om at jeg måtte prøve igjen senere.

Dette kunne vært ille om ikke Ompa Labs hadde tenkt på det og gjort Førstehjelp-biten av appen tilgjengelig uavhengig om du er tilkoblet internett. Hvis du trenger appen i nødsituasjoner, burde du ha tilgjengelig det du absolutt trenger mest, og det kan du. Du kan dessuten bruke GPS, selv om du ikke har internettforbindelse. Du får derimot ikke hjelp til å finne nærmeste legevakt uten internettforbindelsen og de aller fleste andre funksjoner i appen.

Sjekk pollenvarsel og BMI

Hva har BMI og Pollenvarsel å gjøre med hverandre? Antageligvis ingenting, men det sier mye om at appen vil være til hjelp i mange tilfeller og at den ønsker å være funksjonsrik. BMI sjekkes ved at du drar slidere bortover og setter din vekt og høyde og få et øyeblikkelig resultat på om du er overvektig eller ikke.

Pollenvarselet avgrenses til områder og type og er helt oppdatert. Dette er begge to funksjoner som hører hjemme i helse-kategorien og kjekk å ha tilgjengelig.

[toggle_simple title=»Fakta om Apotek1 applikasjonen» width=»100%»]

siste 30 dager

  • VURDERING: (31)
  • OPPDATERT: 15. mai 2012
  • GJELDENDE VERSJON: 1.0.2
  • KREVER ANDROID: 2.2 og nyere
  • KATEGORI: Sunnhet og trening
  • INSTALLASJONER: 1 000 – 5 000
  • STØRRELSE: 2,9MB
  • PRIS: Gratis

[/toggle_simple]

[toggle_simple title=»Full oversikt over hva du kan gjøre» width=»100%»]

– Finne råd og veiledning om et stort utvalg av temaer innenfor helse og velvære
– Søke i artikkeldatabasen til Apotek 1 som inneholder nærmere 1000 helsetips, spørsmål og svar om legemidler, sykdommer og temaartikler
– Vaksinekart for reiser over hele verden. Du vil også finne mange andre reiseråd og artikler om temaet reise
– Se seneste pollenvarsel og UV-varsel for hele Norge
– Beregne din BMI
– Få rask og oversiktlig veiledning om førstehjelp dersom ulykken skulle være ute
– Få hjelp til å finne nærmeste legevakt
– Finn nærmeste apotek der du måtte befinne deg i Norge. Appen viser ikke bare Apotek 1-apotekene, men også alle andre apoteker i Norge slik at du alltid har lett for å finne et apotek når du behøver det.
– Lese om de mer enn 3000 produktene du kan kjøpe hos Apotek 1 og få informasjon om de seneste kampanjetilbudene
– Lese om alle ledige stillinger hos Apotek 1
– Lese om legemidler og andre produkter fra Apotek 1, med oppslag til Felleskatalogen

[/toggle_simple]

Konklusjon

Jeg vil anbefale alle å installere denne appen, for jeg har ingen andre applikasjoner for hånden som gir meg nyttig og gode råd/tips i ulykkestilfeller, viser veien til nærmeste legevakt og en haug med andre nyttige ting. Det er en app på ca 3MB og kan kjøre på de fleste Android-enheter. Aller viktigst, du kan lese om førstehjelp, noe alle burde kjenne til. Du kan redde et liv.

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

Kommentarer

Skriv kommentar