Apps
Åpen Artikkel
Automatiser hverdagen med Impel
0

Automatiser hverdagen med Impel

av Ørjan H Vøllestad22/08/2011

Wikipedia sier: En androide er en robot laget for å etterligne et menneske, vanligvis både utseende- og oppførselsmessig. Ordet droid som er en robot i Star Wars-universet, er avledet fra denne meningen. Så langt er dette begrepet i all hovedsak knyttet til science fiction-domenet, ofte i forbindelse med film og TV. Dog, i dag finnes det noen humanoide roboter.

Så hvordan skal vi gjøre telefonen vår litt mer som en droid? Hvis vi etterligner kunstig intelligens (AI på engelsk), kan den gjøre oppgaver ut fra omstendighetene sine. Vi programmerer den til å gjøre som vi vil, når vi vil.

Impel er en applikasjon som lar deg sette opp slike automatiserte oppgaver og kan tilby mange forskjellige muligheter. Betaler du får du enda flere og kan ha flere samtidig. Hvis du ønsker å kjøpe, gjør du det gjennom applikasjonen du laster ned gratis fra Market. Det er ikke en egen Pro versjon, men inn-app-payment metode som er brukt her.

Eksempler på bruk av Impel

– Hver ukedag nøyaktig klokka 0900 har du et møte på jobben som varer i en time. Da pleier du å huske å sette på lydløs, men det hender du glemmer dette. Hvis telefonen din istedet gjør dette for deg, trenger du ikke huske på dette. Da har vi lært telefonen én ting.

– Når du går til skolen eller jobben bruker du å høre på musikk eller undervisning på telefonen din. Du plugger i øretelefonene dine, stiller på bakgrunnsbelysningen, famler deg fram i menyen og får startet musikkapplikasjonen din. Så må du stille volumet høyere, for du hadde skrudd det ned tidligere. Lærer du telefonen din dette, kan det skje automatisk når du plugger i hodetelefonene.

– Du har vært ute hele dagen og hatt varsel-volumet på full styrke for å få med deg hvis du fikk en melding eller tilsvarende. Når du er hjemme klager familien på at du har for høy lyd på telefonen din og du glemmer stadig å endre dette. Hvis du lærer telefonen din å justere ned volumet selv, idet du nærmer deg huset ditt, slipper du klagingen.

– Kinoen ligger nede på brygga, et sted du sjelden er hvis du ikke skal på kino. Ved å sette opp telefonen din til å skru om til lydløs når telefonen befinner seg i det området, slipper du å tenke på dette.

Slik kommer du i gang

1. Last ned applikasjonen fra Android Market

2. Start opp og legg merke til de eksisterende oppgavene som er lagt til. Disse kan du redigere og lære av. Du kan trykke og holde inne for å slette dem.

3. For å legge til en ny oppgave, trykk meny-knappen og velg «Add Task». Velg så en hendelse (event) som skal trigge oppgaven. Jeg valgte å lage en oppgave som gjorde at når kona mi sender en sms til meg, skal telefonen gi fra seg tre raske vibreringer.

4. Velg hva som skal skje når oppgaven trigges. Det finnes flere valg og burde være greie å forstå. Jeg valgte å vibrere i korte støt, slik at jeg klarer å skille sms-er fra kona med sms-er fra andre. Viktigere når hun sender sms framfor andre.

5. Velg så noen betingelser hvis du vil. Jeg valgte å ikke bruke det i dette eksemplet.

6. Gi oppgaven et beskrivende navn, slik at du kjenner den igjen senere. På hovedbildet kan du aktivere oppgaven og da er du i gang.

Ingenting å utsette på dette, dette er en applikasjon som gjør det den sier den skal gjøre. Betaler du noen kroner får du flere valg og ingen begrensninger, noe jeg sterkt anbefaler. Du er nemlig begrenset til to oppgaver med gratis-varianten.

Kilde: howto.cnet.com

 

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter