Apps
Åpen Artikkel
Barneuke: Lek med lyd: NodeBeat og Etheral Dialpad
0

Barneuke: Lek med lyd: NodeBeat og Etheral Dialpad

av Willem Schildkamp19/06/2012

Jeg har to barn, en på 1 ½ og ei på 8. Det har til tider vært vanskelig å finne spill de kan leke sammen på pad’en, men en type spill går stort sett alltid greit: lek med lyd. Her under er to av mine (deres) favoritter.

NodeBeat

NodeBeat er relativt nytt på Android, og kommer opprinnelig fra iOS. Her trekker man elementer ut på skjermen, slik som noter, oktaver og slagverk.  Disse kobles så automatisk sammen med linjer. Fra oktavene og slagverkene sendes det så ut pulsslag langs linjene (fant ikke på noe bedre ord), og når disse treffer notene så skapes det lyd. Det er mulig å justere takt og andre elementer, samt få alle elementene til å bevege seg vilkårlig, noe som gjør at linjer brytes eller kobler seg til andre, nye elementer.

Det hele høres muligens merkelig ut, men selv far har lekt i fasinasjon med dette programmet, og det anbefales på det aller sterkeste for de små. Programmet koster noen kroner, men du har jo mulighet til å teste ut programmet for så å kansellere kjøpet om du ikke liker det.

NodeBeat på Google Play

Etheral Dialpad

Etheral Dialpad er et superenkelt program med de minste i tankene. Det fungerer helt enkelt slik at det genereres (eterisk) lyd når man flytter fingeren over skjermen. Man kan velge mellom noen enkle mønstre som vises under bevegelsene, men ellers er det ganske rett-frem.

Fungerer utmerket for de minste, og er helt gratis.

Etheral Dialpad på Google Play

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Willem Schildkamp

Er litt over middels opptatt av mobile eneheter, og teknologi generelt. Spesielt opptatt av brukervennlighet og tilgjengelighet, uansett system. Har jobbet med data i over 20år, nå som IKT koordinator i en middels stor bedrift der jeg trives helt utmerket.

Kommentarer

Skriv kommentar