Apps
Åpen Artikkel
Bruk mindre datatrafikk når du surfer
0

Bruk mindre datatrafikk når du surfer

av Ørjan H Vøllestad22/08/2011

TextOnly er en applikasjon fra SpaceNext som hevder å være en nettleser som stripper ved CSS, reklame, top og sidebarer fra nettsider og viser kun det relevante innholdet.

Applikasjonen er laget for å fungere mot nyhetsteder, slik som NewYorkTimes, WashingtonPost, NewYorker, TechCrunch, Mashable, TheNextWeb, ReadwriteWeb, GigaOM, Sun, Telegraph, SFGate, BBC, Guardian, SydneyHerald (en liste komponert av app-utvikleren). Etter å ha installert applikasjonen, som i seg selv også er temmelig liten i størrelse, 30kb, startet jeg den opp og testet mot noen norske nettaviser som jeg kom på i farten: droidnytt.no, www.nordlys.no, www.vg.no og www.db.no.

Dagbladet kræsjer appen

Droidnytt og Nordlys gikk fint, men VG gikk det verre med. Jeg fikk opp en liste over artikler, men innholdet i hver artikkel forsvinner. Dagbladet får faktisk applikasjonen til å tryne, gang på gang. Jeg vet ikke hva Dagbladet har slags kodesnutter på sidene sine, men det føltes ikke særlig trygt.

Jeg fant fram e-postadressen til mannen bak appen, installerte Log Collector og fikk sendt han exception-error-loggene fra telefonen. Nå sier faktisk utvikleren på Android Market siden at om du ikke klarer å se listen over artikler fra en side, kan du forsøke RSS-strømmen til nettstedet. Det er ikke dette som er tilfellet med verken VG eller Dagbladet. Hos VG kommer listen fram og hos Dagbladet rekker jeg ikke å komme dit. Jeg forsøkte med RSS strømmen fra Dagbladet, men det fungerte veldig dårlig det også, omtrent samme erfaring som VG, bare ingen artikkel-liste engang.

Konklusjon

På den positive siden, laster den de fungerende sidene temmelig raskt og jeg er av de som liker å surfe og lese artikler i en RSS-leser, så tekst-basert er helt topp. Applikasjonens navn erTextOnly – Beta, men versjonsnavnet er 1.0.1, noe som sier meg at dette ikke er helt 100%. Jeg tenker at en beta er ikke kommet så langt som til 1.0.1, heller 0.7.4. Lanserer man et program i 1.0 versjon sier man at den er ute av beta.

Gå til Android Market for å laste ned TextOnly eller bare bruk en RSS-applikasjon.

 

OPPDATERING 1: Jeg fikk kontakt med utvikler og han har begynt å fikse problemene i backend som gjorde at appen kræsja. Den kræsjer ikke nå, men laster ikke artiklene helt riktig ennå.

 

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter