Apps
Åpen Artikkel
Del Wifi med gjestene ved å bruke en QR-kode
0

Del Wifi med gjestene ved å bruke en QR-kode

av Ørjan H Vøllestad22/08/2011

Jeg har prøvd ut Wifi Joiner fra Android Market og er litt imponert over geek-faktoren i dette. Jeg startet opp programmet og opprettet en QR-kode ut fra det trådløse nettet jeg har hjemme. Deretter skrev jeg det ut og hengte det på veggen ved inngangspartiet i leiligheten vår. En QR-kode som gjester kan scanne og automatisk få koblet seg til vårt trådløse nett. Kult eller hva? Ikke bare praktisk og rask løsning, men det er behagelig å slippe å trykke inn passord på en Android enhet, i alle fall en telefon.

Generere QR-koden:

  1. Åpne Wifi Joiner.
  2. Trykk på menyknappen og velg Create.
  3. Bare velg ett allerede konfigurert nettverk på enheten eller oppgi en ny. Husk at Wifi må være aktivert på enheten.
  4. Skriv inn passordet for tilkoblingen.
  5. Trykk på «Generate QR-code»
  6. Ferdig.

Du kan nå dele denne QR-koden via den Share-knappen du finner i meny-valg eller sende den til deg selv og ta en utskrift og henge den på en vegg i hjemmet ditt.

Koble til et nettverk:

  1. Skann QR-koden.
  2. Velg Koble til.
  3. Ferdig. Ingen nettvalg. Ingen passord. :-)

(Bildet over er selvsagt tilslørt for at du ikke skal hacke det trådløse nettet mitt. Ønsker du likevel å bruke nettet mitt, må du jammen komme på besøk og scanne lappen på veggen..)

QR-koder brukes til så mangt

QR-koder brukes til alt mulig, ofte for å installere applikasjoner. Da innehodler QR-koden en URL til Market, men den kan inneholde mye annet. For eksempel en tekst, en melding, hendelser, kontakter eller lokasjoner i kart. For å lese innholdet i en slik kode, må du ha en QR-kode-leser for å scanne QR-koder, feks Barcode Scanner.

Jeg leste forresten nylig om verdens første gravstøtte med QR-kode som, om du scanner den får opp mer informasjon, multimediainformasjon om livet til den avdøde. Er det slik at en i framtiden går rundt på et gravsted og scanner QR-koder på gravene og får se et filmklipp av personen når han/hun levde? Ting sagt om personen, eller den fine talen som ofte blir holdt om personer i begravelser?

Konklusjon

Applikasjonen kan lastes ned på Android Market og funker på telefoner som kjører Android 1.6 eller høyere. Appen er gratis og 272kb. Vær litt kritisk, for applikasjonen tillates å endre og slette innhold på SD-kortet. Antageligvis er dette for å kunne lagre bildene som genereres. Et alternativ til Wifi-joiner er Barcode Generator/Reader fra Market.

 

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter