Apps
Åpen Artikkel
Elendig forsøk på å kartlegge bensinpriser i nærheten
0

Elendig forsøk på å kartlegge bensinpriser i nærheten

av Ørjan H Vøllestad22/11/2011

BensinKollen er opprinnelig en svensk applikasjon som skal hjelpe deg å finne billigste bensinstasjon uten å måtte kjøre til selve stasjonen. Nylig ble den oppdatert for å kunne hjelpe norske late mennesker å gjøre det samme.

Grensesnittet er ikke noe pent syn

Det første jeg legger merke til er at på min MDPI skjerm er det ikke noe særlig pent syn, så jeg forsøker å overse stil og form og ser etter funksjon. Jeg forsøker å gjøre det jeg leste at appen skulle gjøre, nemlig å vise meg hvilke bensinstasjoner i nærheten av meg selv og telefonen som selger diesel billigst. Jeg kjører Wolksvagen Caravelle og trenger altså diesel, ikke bensin.

Dårlig med data

Applikasjonen surrer litt første gangen den startet opp, og når dene startet opp surret den litt for å søke etter stasjoner jeg har i nærheten. Jeg vet at det er tre stykker i nærmeste korte omkrets, så jeg var spent på resultatet. Ingenting. Jeg fikk ikke opp en eneste stasjon. Jeg trykker meny og satser på at det er en oppdateringsfunksjon og det var det. Jeg trykker på den, venter, trykker igjen og venter. Ingenting. Jeg avslutter applikasjonen og starter opp.

Det går litt raskere denne gangen, og denne gangen dukker det opp to av tre kjente bensinstasjoner. Jeg ser at de er satt opp til å skulle vise en pris på 95, 98, diesel og gass, men det er bare streker der, ingen priser. Jeg tenkte at dette gjaldt bygda jeg bor i og forsøker å dra i kartet som applikasjonen bruker og beveger meg mot Kristiansand, men det dukker ikke opp noen stasjoner. Jeg gir opp. Jeg avinstallerer appen og orker ikke bruke mer tid på den.

En ny sjanse

Noen dager senere begynner jeg å tenke på appen igjen og henter den ned fra Android Market, øker nedlastingsstatistikken betraktelig og gir den et nytt forsøk. Samme som sist bruker den litt tid første gangen, det ser ut som den har hengt seg opp, men det jeg finner ut er at den har uten å spørre, slått på GPS og sliter med å finne signal, jeg er jo innendørs. Det er min feil, jeg har ikke lest på tilgangene appen krever.

Når den har surret litt, dukker det opp de samme to bensinstasjonene som sist, og denne gangen med faktiske priser. Eneste haken er at de er flere dager gamle, faktisk opptil en uke. Altfor dårlig, hvor seriøst er det, prisene varierer jo daglig så jeg forventa en dagsfersk oppdatert pris, minst. Til og med papiravisene har ferskere tall enn dette. Jeg tar noen bilder av applikasjonen, slår den ned og avinstallerer på nytt.

Konklusjon

Når en applikasjon hevder ikke klarer å gjøre det den er skapt til holder det ikke  spesielt lenge, dette trekker veldig mye ned og sammens med layout som er for dårlig til å matche dagens stil-krav holder ikke dette til mer enn en ener fra meg. Beklager. Applikasjonen er sikkert kjempebra i Sverige, men ikke si at den funker i Norge uten å ha utprøvd det først. Håper vi får se en oppdatert versjon senere som er brukbar.

 

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

Kommentarer

Skriv kommentar