Apps
Åpen Artikkel
Er du lei av lås-skjermen din?
16

Er du lei av lås-skjermen din?

av Theodor Hellesvik27/10/2011

En av tingene vi elsker med Android er at vi kan få det til å se ut akkurat som vi vil. Lås-skjermen er noe du ser sannsynligvis hver dag og det skader vel ikke å fornye den litt om du er gått lei. Noen liker nok at den er enklest mulig, andre synes det er best å ha snarveier til de mest brukte appene der mens noen igjen vil ha tilgang til alt fra lås-skjermen.

Jeg skal ta for meg to alternativer, Go Locker og WidgetLocker. Den ene er lett og simpel, den andre kan du stort sett gjøre hva du vil med.

GO Locker

Go Locker

Du kjenner kanskje til Go Dev Team? De lager Android apps som i hovedsak går ut på personalisering, eksempler er GO Laucher, GO SMS og GO Contacts. I deres forsøk på å overta Android-telefoner rundt om i verden har de nylig lansert GO Locker som er en lås-skjerm erstatning som lar deg velge mellom forskjellige temaer slik som på de fleste appene deres. De har til nå fem forskjellige temaer men slik jeg kjenner dem kommer det nok mange flere.

Noen av ulempene jeg har lagt merke til er at du ikke kan endre bakgrunn på lås-skjermen og ikke slå av vibrasjon når du låser opp. Den største ulempen er vel at du ikke kan bruke sikkerhetslåsen, mønster/pin/passord, om dette er noe du er avhengig av burde du heller se på neste alternativ. Som sagt er appen ny og det kan godt hende det kommer oppdateringer som fikser disse ulempene i nærmeste framtid. Alt i alt synes jeg GO Locker er en god alternativ lås-skjerm, og i tillegg gratis.

Oppdatering: Nå er det lagt til en mulighet for å skru av lyd og «heptic feedback» om man ikke ønsker dette.

WidgetLocker

WidgetLocker

En super app som heter WidgetLocker og koster 16-17 kroner i Market lar deg gjøre akkurat hva du vil med lås-skjermen din. Med WidgetLocker har du mange forskjellige opplåsningsmetoder å velge mellom, det ligger allerede rundt 10-12 inne men du kan laste ned så mange forskjellige du bare vil.

Du kan legge til widgets, apps og snarveier, ja stort sett alt du kan legge til på en hjem-skjerm, i tillegg kan du endre størrelsen på det du legger til. Du kan endre bakgrunn og du kan velge hva som skal skje når du drar slideren og hvilke lyder som skal komme når du låser og låser opp telefonen. En ting jeg synes er kult med appen er at du kan velge akkurat hva som skal skje når du drar slideren i forskjellige retninger, du kan også velge hvilke ikoner slideren skal ha.

WidgetLocker ble nylig oppdatert og det ble lagt til Honeycomb, Ice Cream Sandwich og Sense 3 slidere.

Andre alternativer som kan være verdt å sjekke ut:

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Theodor Hellesvik

Jeg går førsteåret på videregående (studiespes.). Har en Samsung Galaxy S II og digger Android. Bor for tiden i Tromsø men har tenkt meg på utveksling til USA i 2012/13-skoleåret. Om du vil vite mer kan du enten spørre meg på facebook eller evt. følge meg på twitter der jeg er ganske aktiv.

16 Kommentarer
 • habarug
  27/10/2011 at 20:36

  Takk, visste ikke at Go locker hadde kommet ut :) Selv har jeg brukt WP7 Lock (windows phone 7 style) og Agile Lock (Sense 3.0 style), men nå er det på tide med noe nytt ;)

  • theozH
   27/10/2011 at 20:45

   @habarug Ja, er gøy med noe nytt, GO Locker kom ut for kun to dager siden faktisk!

 • Baguett
  27/10/2011 at 20:45

  Genialt, skal testes!

  • Baguett
   27/10/2011 at 22:40

   dumt man måtte ha GO launcher, da jeg bruker en annen launcher som er bedre :[

   • hoyd
    27/10/2011 at 22:43

    @Baguett du trenger bare ha den installert, ikke i bruk. jeg bruker selv adw

    • Baguett
     27/10/2011 at 22:46

     @hoyd ah, kanskje jeg bare installerer det da, selv om jeg har minimalt med plass på min desire :3 (ja, har roota og apps2sd, men enda lite plass for apps)

    • hoyd
     27/10/2011 at 22:47

     @Baguett slår ikke min gamle Samsung Spica. Rart den ennå har batteri og lever så gammel som den er..

    • habarug
     28/10/2011 at 09:01

     @Baguett@hoyd Slår heller ikke min HTC Hero :)

 • hoyd
  27/10/2011 at 22:37

  prøvde go locker naturlig nok først ettersom den var gratis. tror ikke jeg trenger widget locker.

 • Noiram
  28/10/2011 at 15:48

  Endelig. Sist jeg så etter dette krevde det enten rooting, eller så fungerte det dårlig. (Fant en låseskjerm som ikke ignorerte trykking på hjem-tasten en gang. Nyttig…)

  Har lastet ned Go Locker, men tror det blir WidgetLocker etter hvert, da jeg vil ha klokke så langt nede på skjermen som mulig og gjerne egen bakgrunn. Er i alle tilfeller glad for et alternativ til den gamle Sense-skjermen jeg hadde…

 • MariusOX
  28/10/2011 at 16:26

  Widget locker har jeg brukt i nesten et år nå. Og skal si den har kommet langt siden den gang! Jeg digger også det at om du setter deg ned og jobber litt kan du faktsik lage noen ganske heftige egendefinerte temaer til den:D

  Jeg anbefaller WidgetLocker på det sterkeste og jeg mener at i dag er den vært hver eneste krone!

 • hoyd
  28/10/2011 at 19:53

  opplever at go locker ikke overtar helt låseskjermen, men at den kommer i tillegg til den vanlige. noen som vet hva det skyldes?

  • MariusOX
   28/10/2011 at 19:58

   @hoyd Kjører ikke du en eller anne form for Cyanogen Mod? i så fall er det bare å deaktivere låsskjermen under cyanogenmod settings.

   • hoyd
    28/10/2011 at 20:10

    @MariusOX kjører spicagenmod, men er basert på CM6. Fant lock screen options, men ingen valg om å slå det helt av. hva er stien dit?

    • theozH
     28/10/2011 at 20:51

     @hoyd@MariusOX hmm, jeg har ikke det problemet. Om jeg bruker mønster som sikkerhetslås og deretter velger go locker forsvinner mønsteret automatisk, du kan jo prøve det.

    • MariusOX
     28/10/2011 at 20:57

     @hoyd Nå kjører ikke jeg CM i det heletatt for øyeblikket så vet ikke helt. kjører en AOSP Rom. Som det forøvrig fungerte helt fint på. eneste er at etter samtaler kommer den original lås skjermen frem i noen millisekunder, jeg rekker å registrere den men ikke noe mer.

Skriv kommentar