Apps
Åpen Artikkel
Fjernstyr Spotify fra telefonen med Spotimote
0

Fjernstyr Spotify fra telefonen med Spotimote

av Ørjan H Vøllestad22/08/2011

Okei, jeg innrømmer at jeg ikke har Spotify Premium abonnement, bare Spotify Unlimited. Det betyr for eksempel at jeg ikke kan bruke Spotify appen på telefonen min, men som oftest har jeg bare behov for å spille musikk enten hjemme eller på jobb. Men når jeg er hjemme og skal spille musikk fra pc-en, har jeg ingen fancy løsning (les mediesenter) og setter derfor opp pc-en med en mini-jack mot stereoanlegget (FM-sender er for forstyrrende). Steroen står et stykke unna der vi som regel sitter, og da er en spilleliste god å ha. Men om jeg ville bytte på sang eller pause, justere volum.. det er her Spotimote kommer inn.

Fjernstyring over Wifi

For at dette skal fungere, må du ha Spotify installert og fungerende på en PC med Microsoft Windows. Du må deretter installere en Spotimote server-komponent på din PC. Selve Spotimote-appen laster du ned fra Android Market. Applikasjonen kommuniserer med server komponenten via Wifi, og tilkoblingen skjer automatisk, så du trenger ikke spesifisere ip-adresse eller andre ting. Kjempebra!

Etter installasjon av server-komponenten, når du starter den første gangen, kan du bli spurt tillatelse av Windows Brannmur. Du er nødt å tillate server-komponenten tilgang til nettverket, ellers vil ikke den kunne kommunisere med Android-enheten.

Holder det ikke med en spilleliste?

Spotify har jo muligheten for å opprette spillelister og dette burde da overflødiggjøre en slik fjernstyring? Blir det ikke latskap å ha en fjernkontroll til Spotify? Ja, men det er kult også. skal jeg ha en fest, er det greit nok å lage en spilleliste på forhånd, bestemme volum og bare la den spille i bakgrunnen, helt usynlig. Men hvis jeg sitter og jobber i sofaen eller henger med et par stykker, drikker kaffe, var denne fjernstyringa veldig fin å ha. Skal du forresten se spillelistene dine i Spotimote, må du har Spofity Premium abonnementet.

Kun for Microsoft Windows

Server-komponenten finnes kun for windows, og jeg har ikke prøvd den i Wine for linux eller Darwine for OSX. Synes dette er litt dårlig, ettersom Spotimote er en applikasjon som faktisk kjører på linux (Ja, Android er bygd på linux). Nå har nok de aller fleste i verden Windows installert på maskinen sin, så dette er ikke en direkte en show-stopper. For de som har Mac, bruker de sikkert andre fancy løsninger som Airport Extreme. De med linux har nok egne medieløsninger. Så jeg kan vel si at dette er for Windows-brukere. Nå er jeg selv en linux-tilhenger, men for anledningen tørket jeg støv av windows-partisjonen min.

http://www.youtube.com/watch?v=t0y_nanodTo

Det finnes alternative løsninger

Spotimote

Det finnes andre alternativer til Spotimote, som for eksempel Spotify Controller, men den krever at du har Spotify appen installert på enheten du vil bruke. Men de har en Linux server-komponent til fordel og du må manuelt sette opp server ip appen skal funke mot. Spotimote gjøre dette automatisk i bakgrunnen. Spotget er enda et alternativ, men her er det minimalt med funksjoner og kjører kun på Windows. Også her må du sette opp server-ip manuelt. Det gjør det hele litt for geekete for den vanlige brukeren. Spotify Remote er i et altfor tidlig stadie (alpha) og nettsiden hvor du skulle hente server-komponenet var nede. ReSpot krever Spotify Premium.

Kilde: xda-developers.com

 

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter