Apps
Åpen Artikkel
Barneuke: Gjør algebra til en lek
1

Barneuke: Gjør algebra til en lek

av Niklas Nygaard18/06/2012

Algebra…

….for mange så slår skrekken inn i kroppen bare man hører ordet og i disse eksamenstider så er det nok flere som sitter og ergrer seg over disse oppgavene. En X her og noen ukjente der og forvirringen er et faktum og du skulle ønske at du heller satt og spilte på din Android-telefon. Men hvorfor ikke gjøre begge deler og samtidig gjøre deg selv til en mester i algebra?

Nå kan du faktisk gjøre det med appen og spillet Dragonbox som kommer fra det nye fransk-norske firmaet «We Want To Know AS» , som satser på å utvikle nye måter å innta avansert læring på for både barn og voksne.

We Want To Know AS skriver på sine egne nettsider om hvem Dragonbox er ment for

[box_light]

Who can benefit from this game?

  • Students who struggle with algebra
  • Students who expect more challenges
  • Teachers who need variation in the classroom and more efficiency
  • Parents who want to freshen up their math knowledge
  • Parents who think they are not good at math, algebra will be demystified!
  • Anybody who likes puzzle games of quality

[/box_light]

På siden skriver de også at de håper dette vil være en app for foreldre med barn som et hjelpemiddel i skolehverdagen. For å kunne lettere forstå matte og ikke minst gjøre det mer lettere fordøyelig. Og etter å ha selv testet spillet Dragonbox, så må jeg si jeg er veldig imponert over hva de har fått til. Og allerede jobbes det med etterfølgeren og flere spill til faglig hjelp.

Lurt til å lære algebra

Når man først starter spillet så forventer man en lang bruksanvisning og en tung inngang for å kunne begynne. Men det er så enkelt som å bare begynne å spillet og hver minste steg vil bli forklart. Dragonbox er laget så du forsiktig nærmer deg algebra. Ja det er faktisk så forsiktig at du ikke tror du lærer noe som helst. Det «lurer» algebra-formler inn i hjernen din uten at du merker det. For kort etter å ha startet, så blir man hektet og man tenker ikke over at det faktisk er et avansert spill for læring av et til tider komplisert fag.

Dragonbox er delt opp i 5 «kapitler» med 20 brett i hver. Hvert kapittel med ett eller flere nye små nye element for å øke graden av algebra-læringen. Alle med veldig fargerike bakgrunner og figurer som lett vil tiltale både store og små. Og med figurer så kan det i starten være alt i fra krabber, biller eller annet småkryp som man på finurlig og matematisk måte fjerne i rene ligninger. Alt gjøres ved å ta-på og dra dit de skal plasseres.

Anbefales

Dette er virkelig starten på noe virkelig nytt innenfor Androide apper og måten vi gjør vår læring på i framtiden. Siden det allerede finnes barneskoler som baserer sin læring ved hjelp av nettbrett, så er spill som Dragonbox virkelig noe som man ser at det vil være en stor etterspørsel for for i veldig nær framtid. Og det norges baserte firmaet We Want To Know ser ut til å være i førersete på dette allerede. Det er noe som gleder oss i Droidnytt og deres første utgivelse, Dragonbox er virkelig noe vi anbefaler å laste ned til din mobil eller ditt nettbrett.

For å laste ned appen så kan du trykke på knappen under eller lese av QR-koden

Kilde: We Want To Know

 

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Niklas Nygaard

Er en 30 år gammel tech og «duppeditt»-fantast med en ekstra stor lidenskap for Android. Liker å kunne vite det som er å vite om det og samtidig kunne dele det med alle andre. Gjøre andre like frelst som meg er viktig.

Kommentarer

Skriv kommentar