Apps
Åpen Artikkel
Iris – Siri til Android
4

Iris – Siri til Android

av Theodor Hellesvik22/10/2011

Som du kanskje allerede vet, når iPhone 4S ble lansert var en av de største nyhetene en app kalt Siri. Det er en app som lar deg ha en samtale med telefonen din.

Møt Iris! (Ja det er Siri baklengs)

Ikke lenge etter var det noen utviklere hos Dexetra som fant ut at de skulle lage noe lignende til Android. Utviklerne selv sier de brukte rundt 8 timer på å lage appen, noe som er ganske imponerende om man tenker på at Apple kjøpte opp Siri for rundt 200 millioner dollar og i tillegg har de sannsynligvis lagt mye arbeid og ressurser i det selv.

Hva kan ‘hun’ gjøre?

Last ned Iris

Iris kan i hovedsak gjøre det Siri kan, men siden appen er i en tidlig alpha-fase kan det hende du finner en god del feil. Jeg har testen den og funker egentlig helt flott, bortsett fra noen ganger når hun tror jeg sier noe helt annet enn hva jeg prøver å si. Du kan ha en vanlig samtale med henne slik som du ser på bildet til venstre, ofte kommer hun med ganske komiske svar, noe som gjør det enda morsommere å prate med henne.

Om du vil vite litt fakta om noe, for eksempel en film, en kjendis, noe geografisk, ja egentlig uansett kan hun svare på det og. Hun legger også til bilder om det trengs. Sist men ikke minst kan hun både ringe og sende sms, men siden appen ikke er på norsk kan det bli et problem med navn.

Kilde: XDA-Developers

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Theodor Hellesvik

Jeg går førsteåret på videregående (studiespes.). Har en Samsung Galaxy S II og digger Android. Bor for tiden i Tromsø men har tenkt meg på utveksling til USA i 2012/13-skoleåret. Om du vil vite mer kan du enten spørre meg på facebook eller evt. følge meg på twitter der jeg er ganske aktiv.

4 Kommentarer
 • Eventyret
  24/10/2011 at 10:58

  Denne skal testes!

 • Håvard Legernæs
  24/10/2011 at 20:12

  Den skal jeg laste ned!

 • SanderIT
  01/11/2011 at 22:35

  Jeg har prøvd ut iris, den er imponerende bra! Men synes at speaktoit er MYE bedre. Med speaktoit kan man sende meldinger, sette på alarm, ta notater, få været, skjekke aksjer, sende mail, finne musikk på telefonen/ youtube MED MER. Alt sammen bare med talekommandoer :new_woot: Har skrevet om appen på bloggen min. Der er det en full liste over hva speaktoit kan gjøre. Også mere om min mening.

  Bloggen min: (det står om talktoit, bare søk vis du ikke finner det)

  http://minitblogg.blogspot.com/

Skriv kommentar