Apps
Åpen Artikkel
Laster Android Market tregt?
1

Laster Android Market tregt?

av Theodor Hellesvik02/11/2011

Har du noen gang lagt merke til at Android Market laster litt tregt inn, og spesielt over Wi-Fi?

Endre DNS-tjenere

For noen uker siden lagde XDA-brukeren temasek, en applikasjon som kan gjøre opplevelsen av litt bedre. Utvikleren har funnet ut at Android Market har litt problemer med å gjøre oppslag mot såkalte DNS-servere/tjenere når enheten er koblet til over Wi-Fi og muligens når du bruker 3G-nettet. Dette vil i praksis føre til at når applikasjoner forsøker å hente ned informasjon, bilder, data fra internett, kan det føre til at appene bruker lengre tid enn nødvendig.

Hva er en DNS-tjener?

Kort fortalt er hensikten med en DNS-tjener at du slipper å huske IP-adresser til alle verdens nettsted og tjenester på internett. Når du skriver for eksempel www.uio.no i en nettleser og trykker Enter, slås først dette domene-navnet opp mot en DNS-server som din pc/telefon er satt opp til å bruke. DNS-tjeneren gir tilbake den faktiske IP-adressen som Universitetet i Oslo er satt opp med og så blir din nettleser sendt mot den IP-en istedet. Derfor kan du faktisk slå opp direkte mot IP-adresse, men det kan skape trøbbel dersom serveren som er hotell for UiO sine websider også brukes til noe annet.

Løs treghet i Android Market

I for eksempel Android Market merkes dette godt, og ved å endre til noen raskere DNS-tjenere kan du forkorte oppslagstiden betraktelig. Her på Droidnytt har vi merket flere sekunder i forskjell. Android Market kunne bruke 7-10 sekunder på å laste ferdig når du startet appen, mens etter at vi byttet fra Google DNS til OpenDNS gjennom en app som heter Set DNS, forkortet vi denne tiden til 3-4 sekunder.

Set DNS

Set DNS

Du tregner ikke root-tilgang

Appen som du kan bruke for å endre DNS oppsettet heter Set DNS. Den tvinger telefonen eller nettbrettet ditt til å koble til ved en bestemt DNS-server. Du trenger ikke ha root-tilgang for å gjøre denne endringen, men du kan tillatte applikasjonen å få root-tilgang, for da gjøre endringene et annet sted i Android-filsystemet.

Kilde: XDA-tråden

 

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Theodor Hellesvik

Jeg går førsteåret på videregående (studiespes.). Har en Samsung Galaxy S II og digger Android. Bor for tiden i Tromsø men har tenkt meg på utveksling til USA i 2012/13-skoleåret. Om du vil vite mer kan du enten spørre meg på facebook eller evt. følge meg på twitter der jeg er ganske aktiv.

1 Kommentarer

Skriv kommentar