Apps
Åpen Artikkel
Lei film fra telefonen med LOVEFiLM appen
0

Lei film fra telefonen med LOVEFiLM appen

av Ørjan H Vøllestad11/11/2011

For oss som er ivrig brukere av leiefilm på nettet, og i Norge er LOVEFiLM kanskje mest kjent som slik tjenestetilbyder, har de nå kommet med en Android app.

Offisielt lansert i Storbritannia

Riktig nok har de lansert denne i UK og det er faktisk ikke nevnt på den norske siden ennå, men du kan likevel ta i bruk appen i Norge også. På nettsiden www.lovefilm.no kan vi se at de har hatt en iPad/iPhone app en stund, men ingen informasjon om Android er å finne. Jeg har lekt litt med appen og sett hvordan den funker opp mot nettutgaven. Jeg er litt skuffa, men samtidig er det fint å ha en app og ikke bare nettsiden. Den mangler en del funksjonalitet, som jeg håper kommer senere.

[box_light]

Hva er LOVEFiLM?

LOVEFiLM er en online tjeneste hvor du kan leie film, TV serier og spill, fra 49,- månenden. Det settes opp et abonnement som lar deg få tilsendt filmer/spill du har valgt, ryddig sortert i lister i variert mengde hver måned. Du betaler ikke porto verken til eller fra LOVEFiLM og ingen tidsfrist på å levere filmene tilbake.

Det er Amazon som styrer LOVEFiLM, noe de har gjort fra tidlig i år, men de har hatt størsteparten av aksjene siden 2008. De opererer i følgende land: Storbritannia, Irland, Spania, Frankrike, Italia, Tyskland, Danmark, Sverige, og Norge.

[/box_light]

Lett å finne fram i

Du trenger ikke bruker i LOVEFiLM for å åpne appen og søke, men hvis du ønsker å ta i bruk appens hensikt, må du enten registrere deg eller logge inn med din eksisterende bruker. Klikk her hvis du ikke har en bruker allerede. Brukervennligheten er lett, finner frem i appen og navigering og ting er lette å forstå. Fem faner/fliker i toppen og treff blir fordelt utover sider med 25 på hver. Altså ingen kontinuerlig liste etterhvert som du blar deg nedover.

Følelsen gir deg ganske raskt inntrykk av at dette er en nedstrippa versjon av nettutgaven, du kan gjøre noen ting, men langt fra like mye som du kan i nettsiden. Blant ting du ikke kan gjøre er å legge til, endre og slette listene dine. Du kan heller ikke endre noen innstillinger foruten å velge hvilke medium du vil søke etter, som standard.

Dårlig innebygd søkefunksjon

Jeg vil si at hovedpoenget med tjenesten er å leie filmer, det vil si å søke etter filmer som du vil legge til en leieliste som LOVEFiLM autoamtisk plukker av og sender deg etter det abonnementet du betaler for.

Ettersom søking av filmer er en så stor del av tjenesten, burde denne være bedre enn den er i appen. Du må søke nøyaktig og bruke riktige titler hvis du vil finne filmene, ellers blir det feil.

For eksempel filmen «A Space Odyssey» ville jeg legge til min Sci Fi liste, men jeg var ikke sikke rpå hvordan jeg stavet «Odyssey» og forsøkte noen få ganger uten hell. Ingen filmer dukket opp. Jeg måtte faktisk søke etterfilmen på nettutgaven, hvor det blir gitt forslag ettersom du skriver inn bokstaver. Når jeg brukte riktig tittel, dukket den opp. Men hvis jeg ønsker å finne flere filmer av samme regissør eller skuespillere, er ikke de personene klikkbare, ingen lenker der. Dette gjør det litt knotete å finne filmer i appen, og jeg foretrekker ennå nettutgaven til dette. Dette trekker ned en del.

Forsøkte å gi tilbakemelding til LOVEFiLM

Jeg forsøkte å gi tilbakemelding gjennom appen på at jeg skulle ønske jeg kunne redigere listene mine, noe som det var lagt opp til å kunne gjøre. Men den autmatisk geenrete e-posten som blir sendt til android@lovefilm.no kommer bare i retur med at e-post konto ikke finnes. Dette er for dårlig. Til og med på nettutgaven står det i kundeservice følgende:

Vi tar hjertelig imot feedback og ideer som kan gjøre LOVEFiLM-appen til en bedre opplevelse for alle. Sendt gjerne kommentarer til android@lovefilm.no.

Det positive er at det ligger en del informasjon inne på nettsiden, selv om de ikke promoterer den på forsiden ennå. Det finnes også en uavhengig utviklet app for LOVEFiLM, men den fungerer ikke i Norge, bare UK. Det ser ikke ut som den har flere funksjoner, ut fra skjermbilder og beskrivelse å bedømme.

Kilde: thenextweb.com

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

Kommentarer

Skriv kommentar