Apps
Åpen Artikkel
Les tegneserier fra MARVEL på telefonen din
0

Les tegneserier fra MARVEL på telefonen din

av Ørjan H Vøllestad17/10/2011

MARVEL COMICS er kommet som en app for Android, og lar deg med enkle og raske trinn laste ned tusenvis av tegneserier.

[box_light]Marvel Comics er et amerikansk tegneserieforlag, grunnlagt av Martin Goodman i 1939. Forlaget het opprinnelig Timely Publications. Av de tegneseriene Timely gav ut de første årene er det superheltseriene Human Torch av Carl Burgos, Sub-Mariner av Bill Everett og Captain America av Joe Simon og Jack Kirby som huskes best idag. De nye superheltene, som Spider-Man (1962), Fantastic Four (1961) Hulk (1962), Thor (1962), X-Men (1963) og Daredevil (1964) ble gitt en større psykologisk dybde enn det som hadde vært vanlig innen genren tidligere. (Kilde: wikipedia)[/box_light]

Utseende og navigering

Applikasjonen kjører både på tablets og telefoner, men jeg har prøvd den bare på telefon. Appens utseende og navigeringen er lettfattelig og ryddig. Vanskelig å gjøre feil. Du får en oversikt over spesielle numre, dine kjøp og en oversikt over alle du kan kjøpe, sortert på serie, skaper, mest populære osv.

21 numre er tilgjengelig gratis, klar for nedlasting med en gang. Du trenger bare registrere deg som en ny bruker hvis du ikke er det fra før (noe jeg ikke var) og bekrefte via en e-post lenke. Jeg bladde meg nedover listen over de som var gratis og bestemte meg for HULK issue 1. En grønn knapp i bunnen er knappen du trykker for å komme videre (tror ikke det hadde noe med hulk å gjøre, ettersom han var rød i dette bladet). Samme knappen viser framgangen og senere knappen for å starte å lese.

Spennede hjelpeside

Første gangen du leser en tegneserie gjennom marvel appen, får du tilbud om lese en tegneserie om hvordan du leser tegneserier i appen. Selvfølgelig som en tegneserie istedet for en hjelpeside. Du kan når som helst lese denne gjennom å trykke Hjelp i appens meny.

Touchbasert leser med flere funksjoner

Navigering i leseren er flott. Du kan trykke på høyre og venstre side for å bla frem og tilbake mellom ruter. I tillegg flytter visningen fokus, dersom en rute inneholder mer enn det er plass til på skjermen. Du vil kanskje slå på autorotasjon for å vise noen av rutene liggende. Under ser du noen sider fra HULK #1 som jeg lastet ned.

Fordeler

Hvert tegneserieblad koster noen kroner, men du kan laste ned 21 stk gratis hvis du har lyst å prøve applikasjonen før den erstatter kassene dine med tegneserier. Du får tusenvis av tegneseriehefter i en og samme enhet, noe som er svært så plassbesparende. Du kan bestille en fysisk utgave direkte fra appen også i fall du ikke vil bruke appen som leser, men som katalog. Du kan velge å gi terningkast til enkeltnumre og dele gjennom sosiale medier og appens innebygde delingsfunksjon.

Ulemper

Jeg har prøvd applikasjonen på en telefon, men mistenker appen å være litt mer beregnet på tablets. Det er fordi teksten i tegneserierutene kan bli noe vanskelig å lese, spesielt på min Samsung Spica. Har du en telefon med litt større skjerm er det ingen problem. Men jeg tror opplevelsen er bedre med et lesebrett i hendene. Det kan hende de som er tegneserie-entusiaster er litt for glade i de fysiske heftene sine og kanskje er samlere i tillegg. Da er nok en app som denne ikke helt ideelt.

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

Kommentarer

Skriv kommentar