Apps
Åpen Artikkel
LibreOffice kommer til Android i 2012
1

LibreOffice kommer til Android i 2012

av Ørjan H Vøllestad17/10/2011

Nylig ble det holdt en konferanse i Frankrike under navnet: LibreOffice Conference. Der annonserte blant annet The Document Foundation at det kommer en web-versjon av den kjente office-pakken LibreOffice (tidligere OpenOffice, men det ble kjøpt opp av Oracle og en fork ble utviklet videre av folket).

LibreOffice som Android app i 2012

Ikke bare planlegger de en web-versjon, lik Google Docs og Micrsoft Office Live, men de har en Android og iOS versjon på tur også. Her snakker vi om en konkurrent til Googles Docs som idag kjører på Web og Android. Dette er først i slutten av 2012, begynnelsen av 2013, så det er ennå en stund til.

Prosjektet for å overføre LibreOffice til Android og iOS, er basert på frivillig arbeid av Tor Lillqvist, en finsk SUSE utvikler, kjent for å ha portet GIMP til Windows. LibreOffice for Android og iOS har som formål å bringe kontorpakken til iPads og Android nettbrett, og til slutt mindre enheter. Arbeidet med brukergrensesnittet har ennå ikke begynt for alvor, men mesteparten av koden kompilerer nå. LibreOffice Online som web-versjonen heter, er basert på GTK+ og HTML5.

Under kan du se en demonstrasjon av det de har til nå av den web-baserte utgaven av LibreOffice.

Da er det bare å smøre seg med tålmodighet og bruke Google Docs fram til da. Uansett er det spennende med konkurranse og slike prosjekter synes jeg.

Kilde: blog.documentfoundation.org og www.omgubuntu.co.uk

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

Kommentarer

Skriv kommentar