Apps
Åpen Artikkel
Ny norsk værwidget med gode egenskaper tilgjengelig på Google Play
6

Ny norsk værwidget med gode egenskaper tilgjengelig på Google Play

av Ørjan H Vøllestad16/06/2012

Bjørn Stensrud har nettopp laget en app (widget) med værvarsel fra yr.no. Den har mange fordeler i forhold til eksisterende vær-apps, bl.a. har den tilgang til hele yr.no’s stedsregister og presis posisjonering uten bruk av gps.

Det finnes mange forskjellige vær-apps

Det er ikke første gangen vi tester vær-applikasjoner/widgets. Faktisk kryr det over av slike apps på Google Play, så det å lage en slik app/widget krever at du tenker nytt. Vi har også sett på en applikajson som sjekker både Storm og Yr. Går du utover norske vær-kilder finnes det også apper som henter sine vær-data fra andre steder.

Det skal også nevnes at Yr har vært plaget med for dårlig utviklet applikasjoner som bokstavelig talt stormer datatrafikken mot Yr.no.

Vær-widgeten fra Bjørn har likevel noe unikt med seg, den viser dagens vær og været for tre dager fremover. Posisjonering kan velges automatisk eller manuelt. Du kan dessuten velge hvor lokalt været skal gi prognoser for. Trenger du mer detaljert værvarsel for de neste to dagene, kan du trykke på widgeten og få opp et meteogram fra Yr. Det gir pen grafisk fremstilling av temperatur, nedbør, vind og skyer, time for time.

Dette meteogrammet viser også Yr sin egen Android-app, bare ved å snu på telefonen til landskapsmodus. Fordelen med vær-widgeten htil Bjørn er at det er en widget. Dette tilbyr ikke Yr sin app.

Det kommer gjennomsiktig bakgrunn i neste versjon

Utseendemessig, har widget-en har en bakgrunnsgrafikk som muligens bryter litt med designet på hjemmeskjermen din, noe jeg ikke kunne endre på under innstillingene til widget.

Dette var litt skuffende synes jeg og om dette sa utvikleren: – I neste versjon er mulighet for å fjerne bakgrunnen helt, da det har vært ønsker om det, sier Bjørn Stensrud. Så da er det problemet løst.

Henter vær-data i tide og utide

En ting jeg opplevde med selve oppdateringen av vær-data er at når den oppdateres, byttes innholdet i widget ut med teksten «Henter varsel…», en tekst som kan henge igjen litt lenge noen ganger. I tillegg synes jeg den «Henter varsel…» litt ofte, enda jeg har satt oppdateringsintervallet til 3 timer. Så hvorfor den gjør dette er jeg usikker på og det ender opp med å bli litt irriterende.

En ting som kunne gjort den bedre er om varselet ble hentet i bakgrunnen og ikke informerte brukeren om det. Har jeg bedt den oppdatere hver tredje time, forventer jeg at den gjør det. Da trenger jeg ikke en beskjed i widget-vinduet som informerer meg om det. I alle fall ikke mellom hver tredje time.

Kildekoden blir tilgjenger når den er dokumentert bedre

Alt i alt er det en fin widget som er godt laget. Den har forbedringspotensiale, og til mitt spørsmål om kildekoden vil bli tilgjengelig, sier Bjørn følgende: – Kildekoden er foreløpig ikke fritt tilgjengelig, men planen er å gjøre det etterhvert når jeg har fått dokumentert den litt bedre. Det er fint for gode åpne applikasjoner er fint for utviklere å lære av.

Det finnes to versjoner på Google Play, en som du må betale for, uten reklame til 7,60 kr og en gratis. Jeg har prøvd den som er gratis som skal visstnok inneholde reklame, men det så jeg ingenting til.

 

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

6 Kommentarer

Skriv kommentar