Apps
Åpen Artikkel
Oppgave-behandleren Astrid i nydelig nytt utseende for telefon og nettbrett
1

Oppgave-behandleren Astrid i nydelig nytt utseende for telefon og nettbrett

av Ørjan H Vøllestad27/02/2012

Oppgavebehandlere er egentlig den type applikasjoner jeg aldri helt faller til ro med. Jeg vet ikke helt hvorfor, men uansett hvor mye jeg liker teknologi, linux kommandolinje, elektronikk og gadgets, så er en papir-blokk og en penn min beste venn.

Astrid – en suveren vinner

Astrid er likevel en oppgave-behandler jeg finner attraktiv og en potensiell blokk-knuser, og jeg har prøvd en hel del forskjellige varianter av TODO apps og metoder. Gina Tripani sin TODO.txt for Android er også en glimrende oppgave-behandler, og med sin dropbox-tilknytning har du oppgavene i skyen og ikke lokalt forankret. Slik kan du holde alle enheter synkronisert, til og med på linux kommandolinja.

Astrid er nå med siste oppgradering på linje med Android 4.0 designplan og rett og slett nydelig utført. Jeg har prøvd både på nettbrett og telefon. Dog på nettbrettet kjører jeg faktisk ICS og det ser med enhetlig ut til sammenligning med min telefon som kjører Eclair (2.1).

Astrid kan bruke det nye Tasks API-et til Google og legger inn oppgavene fra de forskjellige listene dine helt topp. Du får de som egne lister og innblandet i en hovedliste. Som en storbruker av Google Tasks og Gmail har jeg nå gjøremålslisten min temmelig tilgjengelig. Det eneste jeg faktisk har å utsette på en elektronisk TODO er at den ikke er lett synlig hele tiden.

Styrken til blogg og papir kontra Astrid

Det er derfor jeg har valgt å bruke penn og papir på jobben. Der har jeg en blokk og penn liggende ved siden av tastaturet hele tiden og skribler lett ned nye oppgaver og stryker de ut når de er gjort. Så alle oppgavene som er jobb-relatert har jeg droppa fra Google Tasks og Astrid. Andre ting jeg må huske på til senere bruker jeg Google Tasks til.

En blokk og papir er kompatibel uansett hva og trenger ikke synkronisere gjennom et godt API eller ha et fancy UI. Jeg trenger ikke gjøre en ALT+TAB for å finne blokka heller. Den er synlig i øyekroken til enhver tid og jeg kan se på den hele tiden. Dessuten føles det bedre å stryke ut et punkt på listen framfor å hake av en liten firkantet boks.

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

Kommentarer

Skriv kommentar